Segons ha explicat Vidal, la mediació de Treball ha permès que les darreres setmanes hagin estat molt “fructíferes”, i s’està “molt a prop d’arribar a un acord”. En aquest sentit, explica que TMB ha plantejat una proposta de conveni que respon a les principals demandes dels treballadors i que no volen retallar llocs de feina ni drets laborals en cap cas. “És inexplicable” diu, que una proposta  que només millora les condicions de feina que ja són dignes i han de continuar sent-ho, no se sotmeti a votació dels treballadors”. Tot i això, confia que seguiran negociant.

Des de la UGT coincideixen que “la Direcció de TMB ha apropat el seu posicionament a les demandes de la part social”, amb una proposta econòmica, de calendari i de permisos i en temes com la protecció de les treballadores embarassades. Tot i això, diuen que el comitè “no la considera definitiva perquè resten molts temes pendents de negociació”. El sindicat també espera que Treball els cridi a una altra reunió per seguir avançant.

Poques incidències gràcies als usuaris

Sobre la primera franja d’aturades d’aquest dilluns, UGT parla de manca d’incidències i d’un seguiment de la vaga del 95 % dels treballadorsLa regidora de Mobilitat, per la seva banda, atribueix la manca d’incidències a la col·laboració dels usuaris. Segons les dades, l’afluència de passatgers ha augmentat un 13 % abans de les 7 h i ha baixat un 25 % entre les 7 i les 9 h respecte a altres dies laborables. “Hi ha molta gent que no ha agafat el metro o que ha avançat el viatge i això ha permès que no hi hagi hagut incidències greus, tenint en compte que els serveis mínims del 40 % són totalment insuficients”, ha afirmat.