Per Sònia Recasens (grup Demòcrata), el govern “ha alimentat des de fa temps” determinades plataformes amb el seu discurs i ha reclamat al govern que deixi de “criminalitzar” el turisme. El grup Demòcrata presentarà al ple del districte de Sant Martí d’aquest dimecres una declaració institucional de condemna dels fets de divendres passat al Poblenou. En una entrevista al ‘Bàsics’, aquest dilluns, el regidor de Turisme, Agustí Colom, va condemnar els aldarulls i va dir que l’Ajuntament no s’hi personarà en contra.

La presidenta del Grup Municipal de Cs, Carina Mejías, ha acusat el govern d’haver “induït un discurs contra el turisme, en comptes d’ordenar-lo i regular-lo”. Mejías ha exigit a l’executiu una condemna “contundent” dels aldarulls al Poblenou. Des d’ERC, Alfred Bosch veu l’equip d’Ada Colau “instal·lat en la protesta i la pancarta” i reclama que s’aposti per un turisme de qualitat per combatre “un model massificat herència de PSC i ICV”.

El líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha dit que l’executiu no actua contra els que fan pressió pública a hotels perquè “en realitat són dels seus” i creu que els fets són conseqüència d’un discurs basat en la confrontació. Des de la CUP, María José Lecha ha afirmat que a la ciutat no hi ha fòbia al turista sinó “al model turístic de PSC i CiU” que provoca “gentrificació, encariment de l’habitatge i assetjament immobiliari”.