El primer bloc del debat dels set candidats a l’alcaldia dedicat a l’habitatge ha estat marcat pels atacs a Ada Colau i la gestió del govern municipal d’aquesta qüestió que havia estat pal de paller de la campanya de Barcelona en Comú de les municipals del 2015.

El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha dit a Colau que “ha fracassat, és objectiu i no cal donar-hi més voltes. Hi havia moltes expectatives que no s’han complert.” I ha proposat “regular el preu dels lloguers i actuar front a l’emergència”. En la mateixa línia, s’ha pronunciat el candidat del PSC, Jaume Collboni, que ha acusat a l’alcaldessa de no fer res. “Tenia un acord amb la FAVB en matèria d’habitatge i no s’ha fet res” i li ha demanat que reconegui que “s’ha equivocat, que ha fracassat”. També ha ironitzat parlant de la proposta del govern de la ciutat sobre la creació de pisos en contenidors i li ha demanat que “torni a construir mil pisos com en l’etapa socialista”. 

Pel que fa al candiat del PP, Josep Bou, ha acusat a Colau de no fer prou pisos públics de lloguer. “En va prometre 8.000 i n’ha fet 800”. I li ha reclamat que s’arribi a pactes amb el sector privat i que s’aprofitin els 13.000 locals que afirma que no tenen activitat actualment. Manuel Valls de Barcelona pel canvi també ha reclamat col·laborar amb el sector privat i construir 10.000 habitatges nous en vuit anys.

Les crítiques a Colau han continuat amb la intervenció de la candidata de Junts per Catalunya, Elsa Artadi que ha afirmat que “la situacio és molt pitjor que fa quatre anys. L’Ada Colau activista demanaria la dimissió a l’Ada Colau alcaldessa”. I també ha coresponsabilitzat a Esquerra i el PSC pels governs anteriors. Finalment, Anna Saliente de la CUP Capgirem Barcelona ha criticat el fet que el creixement del preu de lloguer ha superat el 35 %. I ha apuntat que “hi ha milers pisos buits i no n’hi pot haver ni un. Cal declarar la situació emergència en matèria d’habitatge recuperar pisos buits en mans grans tenidors.”

Per la seva banda, Ada Colau ha defensat la seva gestió i ha denunciat que “la situació actual és fruit del fracàs de les polítiques de 40 anys del PSC, el PP i CiU a Catalunya que han incentivat especulació.”