El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha acompanyat la candidatura cupaire a Barcelona a l’acte central de la formació al districte de Nou Barris. Aragonés ha defensat que la CUP “és a les institucions per ser l’altaveu de les lluites”. Ha assegurat que “els drets no es conquereixen amb acords, sinó amb desobediència civil col·lectiva”. I ha recordat que a la Prosperitat, on s’ha celebrat l’acte, els veïns van haver “de segrestar un autobús” per reclamar més presència de transport públic a la zona.

El número dos de la candidatura a les eleccions municipals, Jordi Magrinyà, ha defensat que en el darrer mandat la CUP ha estat “una eina imprescindible per assolir unes línies de mínims”. I ha posat d’exemple l’aprovació del PEUAT, que sense els cupaires, ha dit, hauria estat menys restrictiu; la unió dels tramvies i el dentista municipal. També s’ha referit al CAP Raval Nord per criticar que “una fundació com la del MACBA, amb el cosí d’Ernest Maragall, està plantejant una lluita a mort contra la salut dels veïns”.

Magrinyà ha començat la seva intervenció enviant una salutació als que han acampat aquesta nit a la Gran Via i han estat desallotjats. S’ha mostrat convençut que aconseguiran que els UPAS, la unitat d’antidisturbis de la Guàrdia Urbana, es dissolguin el proper mandat. “Ja passarem comptes”, ha advertit.