Els candidats a l’alcaldia de Barcelona es preparen per al primer debat de les eleccions municipals: Barcelona a debat, organitzat per betevé i la FAVB que es podrà seguir per TDT i pel web de betevé aquest diumenge a partir de les 21.45 h. Abans, a partir de les 20.30 h, es podrà seguir un predebat i una anàlisi posterior de tot el que hagin dit els candidats. ‘Barcelona a debat’ ha estat reprogramat després que es cancel·lés per la suspensió d’actes del PSC com a conseqüència de la mort d’Alfredo Pérez Rubalcaba.

En el debat, al Media-TIC hi seran presents 90 persones de públic de diverses entitats veïnals i associacions de Barcelona i hi treballaran, en directe i “in situ”, un equip de 50 professionals.

Els temps d’intervenció dels candidats

Els set candidats tindran dues pantalles de 80 polzades situades a dreta i esquerra de la moderadora del debat per controlar els temps de les seves intervencions, amb visibilitat garantida des de totes les posicions. En la pastilla superior es comptabilitzarà el temps de la primera intervenció de cada candidatura per bloc (50”) i el minut d’or. Quan quedin 10 segons d’intervenció, el cronòmetre afegirà un senyal lumínic de pampallugueig.

debat candidats barcelona

Com s’organitzarà el debat dels candidats?

A la primera part del debat cada candidat disposa de dos minuts de paraula en cadascun dels tres blocs: habitatge, desigualtats i economia. El temps s’anirà acumulant en aquest marcador i, per tant, al final de la primera part hauran de ser de sis minuts per a cada candidatura. Durant la pausa, es posaran els marcadors a zero. A la segona part, cada candidat disposarà de tres minuts de paraula en cadascun dels dos blocs: seguretat i mobilitat. El temps s’anirà acumulant al marcador de la candidatura i, per tant, també s’hauran d’arribar als sis minuts totals. Al final del debat, hi haurà la intervenció de 50 segons de cada candidat per a decantar-se sobre governabilitat i el minut d’or.

Com serà l’escenografia del debat?

Els candidats per Barcelona a les municipals 2019 es col·locaran en semicercle, perquè tots ells puguin veure’s les cares i interpel·lar-se durant el debat, moderat per Eva Arderius. El set del debat estarà presidit pel gran ull de betevé, imatge insígnia que estarà present durant tot el debat. Els candidats disposaran d’un faristol i estaran envoltats per imatges en blanc i negre dels carrers de Barcelona. 

Com s’ha sortejat l’ordre d’intervencions del debat?

L’ordre d’intervenció s’ha decidit a través d’un sorteig. Així s’ha convingut la primera posició de cadascun dels sis blocs establerts i la darrera, del minut d’or.