tgue immunitat carles puigdemont clara ponsati toni comun

(Europa Press / Redacció) El Tribunal General de la Unió Europea (TGUE) ha confirmat aquest dimecres la decisió del Parlament Europeu d’aixecar la immunitat a l’expresident de la Generalitat i eurodiputat Carles Puigdemont, en una sentència que afecta també els exconsellers i eurodiputats de JxCAT Clara Ponsatí i Toni Comín. D’aquesta manera, desestima el recurs de l’expresident de Catalunya contra la decisió de l’Eurocambra de suspendre la seva immunitat europarlamentària, seguint la petició del Tribunal Suprem (TS) perquè pugui respondre davant la Justícia a Espanya per haver participat en l’1-O.

La justícia europea avala així el procés de suplicatori amb el qual l’Eurocambra va aixecar la immunitat a Puigdemont i els exconsellers. Ara poden presentar un recurs de cassació contra aquesta decisió, que ha de presentar-se en dos mesos.

Puigdemont presentarà recurs al TJUE

L’expresident Carles Puigdemont s’ha pronunciat sobre la decisió del TGUE a les xarxes socials. “Presentarem recurs al TJUE i defensarem fins al final els nostres drets fonamentals, que són també els drets fonamentals dels catalans i els europeus”, ha dit en una publicació a Twitter. Explica que el seu equip ha treballat intensament per obtenir una altra sentència i creu que “la dissidència política està més amenaçada a Europa”.