Foto: Sílvia Jardí

(ACN) El PSC proposarà l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, per presidir la Diputació de Barcelona, segons confirmen fonts socialistes. Tot plegat, després que aquest dijous el partit hagi comunicat que l’alcaldessa de l’Hospitalet de Llobregat i fins ara presidenta de la Diputació, Núria Marín, no repetirà com a diputada i que la proposaran com a senadora autonòmica.

El ple de constitució de la Diputació de Barcelona està previst per a principis de juliol, tot i que encara no hi ha una data fixada. La majoria absoluta se situa en 26 diputats. El PSC en té 17.

Les negociacions, encara en marxa

El nomenament de Marín haurà de ratificar-se pel Ple del Parlament. Mentrestant, els socialistes continuen les negociacions per encapçalar l’ens supramunicipals amb tots els partits, excepte amb Vox. Junts va anunciar dimarts que descartava repetir amb el PSC a la Diputació de Barcelona.

Els socialistes valoren positivament el pacte amb Junts dels darrers quatre anys, però aquest dilluns van apuntar que parlarien amb tots els partits, menys amb l’extrema dreta, per governar a la Diputació de Barcelona. De fet, van remarcar que no era tan important amb qui podrien governar, sinó “per fer què”.