El govern municipal de Barcelona triplicarà els inspectors per controlar que les empreses concessionàries del servei de neteja compleixen les obligacions del contracte. Si es detecten incompliments, l’executiu de Jaume Collboni avisa que poden derivar en sancions. És l’advertència que s’ha fet a la reunió que l’alcalde ha mantingut aquest dimarts amb representants de les quatre empreses concessionàries.

En la trobada hi han participat també els tinents d’alcaldia Laia Bonet i Albert Batlle. En una compareixença posterior, Bonet ha explicat que s’ha traslladat a les empreses “la màxima exigència en les obligacions contractuals” per millorar la neteja. La tinenta d’alcaldia ha recordat que la fase d’implantació del nou contracte ja ha acabat i que s’entra en una nova fase de consolidació que reclama “una actitud diferent” per part de les concessionàries.

Un centenar d’inspectors

L’Ajuntament realitza unes 600 inspeccions setmanals al servei de neteja i la voluntat és arribar a 1.800 cada setmana. Per això, s’ampliarà fins al centenar de persones la plantilla actual, de 30 inspectors. “Volem resultats al carrer de forma immediata”, ha afirmat Laia Bonet, que ha detallat que les inspeccions s’aniran incrementant de forma progressiva.

La tinenta d’alcaldia ha explicat que han rebut una bona resposta de les empreses concessionàries en la reunió i que han traslladat al govern “el clar compromís” de donar resposta a les obligacions que recull el contracte de neteja. Bonet ha precisat que les inspeccions es fixaran en qüestions que pertoquen a les empreses com ara les rutes dels vehicles i que les àrees de contenidors estiguin netes.

Neteja i espai públic, prioritats de Collboni

La reunió arriba pocs dies després que l’alcalde Collboni reconegués que, malgrat ser la ciutat que més hi gasta, hi ha “deficiències poc explicables” en la neteja. En una entrevista a betevé, va assegurar que volia conèixer de primera mà la situació per saber en què es pot millorar sense gastar més diners. El primer dia de mandat, Collboni va fixar com a prioritats la neteja i tenir un espai públic endreçat.