La portaveu d’ERC a l’Ajuntament de Barcelona, Elisenda Alamany, ha deixat la porta oberta a ser el relleu d’Ernest Maragall: “Assumiré la responsabilitat que toqui quan toqui i allà on el partit consideri que soc més útil”. En una entrevista a l’Agència EFE, Alamany ha dit que treballarà perquè ERC arribi el 2027 “amb possibilitats de disputar l’alcaldia” i que “tots volem ser el relleu de la bona política de Maragall”.

Pocs dies després de fer-se militant d’ERC, Elisenda Alamany ha explicat que durant els últims quatre anys s’ha dedicat a “treballar, arremangar-me i no esperar res” i ha destacat poder tenir Maragall al seu costat. La portaveu d’ERC ha demanat al partit que quan arribi el moment de triar cap de llista a l’alcaldia “es prengui la decisió més professional possible; l’última decisió la té el partit”.

Crítiques als comuns i porta oberta al PSC

A l’entrevista, Elisenda Alamany ha retret a Ada Colau que “regalés” els vots perquè el socialista Jaume Collboni fos investit alcalde (amb el suport del PP) en un “tot val contra l’independentisme”. La portaveu d’ERC ha afegit que “l’aliança amb el PP és la victòria de les tesis d’Iniciativa dins dels comuns” i creu que en aquell ple es va confirmar que “són poc més que Iniciativa”.

Alamany ha dit que ERC treballarà per ser “un partit d’oposició” al govern socialista i que buscaran que Collboni “miri més cap a l’esquerra que cap a la dreta”. “Sempre hem estat oberts a parlar amb tothom”, ha apuntat la portaveu d’ERC en referència a possibles acords amb el PSC: “Estarem disposats a parlar, sempre tindrem la porta oberta”.