La superilla del Poblenou està en plena transformació. A la consolidació de la pacificació del carrer dels Almogàvers, que està en obres, se li sumaran ara dues altres actuacions al barri de la Llacuna: una pista de bàsquet a la plaça de Tísner i la pacificació de la cruïlla del carrer de Roc Boronat i Sancho de Ávila.

Es tracta de dues demandes del Col·lectiu Superilla del Poblenou amb l’objectiu de canviar la zona amb iniciatives pensades per afavorir la convivència. Segons el Patrick Kappert, d’aquest col·lectiu, són dues idees que es van generar durant la pandèmia i que es van concretar en una proposta als pressupostos participatius.

De sorral en desús, a espai de bàsquet

L’Ajuntament ha informat als veïns en l’últim consell de barri del Parc i la Llacuna del Poblenou que finalment la pista que s’instal·larà no podrà ser reglamentària, però sí que s’incorporaran bancs perquè la zona pugui fer-se servir també per a altres activitats comunitàries. La idea del consistori és que les zones d’estada incorporin un petit cobert per evitar el sol.

S’amplia l’espai d’estada de Roc Boronat

Un altre dels espais que es vol millorar és la cruïlla dels carrers de Roc Boronat i Sancho de Ávila, un espai pacificat que es troba al cor de la superilla però per on els cotxes “passen a més velocitat de la desitjada”, assegura Kappert.

L’actuació consisteix a evitar que els cotxes circulin en línia recta i obligar-los a fer la rotonda per tal que no agafin velocitat. A més, es col·locaran més passos de vianants i s’aprofitarà l’espai central que es guanyi per ampliar la zona d’estada, al costat del parc infantil.

Pel que fa al calendari, l’àrea d’Urbanisme ha informat als veïns que ja s’ha avançat en la maqueta del projecte i que la idea és que les actuacions es puguin acabar de redactar, aprovar i implementar durant el 2024.