El president del Grup Municipal TriasxBCN, Xavier Trias, ha confirmat que manté converses amb l’alcalde, Jaume Collboni, per explorar un possible pacte de govern a Barcelona. “Estem parlant, estem parlant”, ha afirmat en una entrevista aquest dilluns a TV3. Trias assegura que “estem veient els punts de discrepància i acord que podem tenir i no sé on portarà això”.

De fet, l’exalcalde ha explicat que Collboni li ha dit que “vol governar amb Colau”, malgrat afegir: “S’entén bé amb mi”. Per això, Trias creu que “aquí hi ha un problema de falta de lideratge i de tenir clar què vols ser”. Fonts de TriasxBCN han confirmat que Trias i Collboni s’han reunit darrerament (després de la investidura de Pedro Sánchez) i que la trobada ha activat converses entre els dos grups.

“Estem parlant, estem parlant i veient els punts de discrepància i acord que podem tenir i no sé on portarà això perquè al mateix temps em diu que també ho farà amb Colau”
Xavier Trias, president del Grup Municipal de TriasxBCN

“Quan hi hagi l’acord, me n’aniré”

Xavier Trias ha tornat a recordar que quan s’assoleixi un pacte de govern a Barcelona, ell marxarà. “Quan hi hagi un acord me n’aniré”, ha assegurat l’exalcalde, que ha recordat que “vaig dir que no em quedaria de cap de l’oposició i tampoc si no era alcalde”. El líder de TriasxBCN creu que les negociacions per formar govern de coalició a l’Ajuntament no poden “trigar més de dos o tres mesos”.

De fet, Collboni va reconèixer la setmana passada que vol tenir un pacte de govern i el pressupost aprovat “abans de la primavera”. Trias ha insistit que continua a l’Ajuntament “perquè el partit m’ho demana” i ha admès que “governar amb els socialistes no és una decisió fàcil per a mi ni tampoc per al partit”. Els 11 regidors de TriasxBCN i els 10 del PSC sumen majoria absoluta al ple de l’Ajuntament.