Joan B. Culla
Foto: Iris Aviñoa

Trias per Barcelona reclama al govern municipal que atorgui la Medalla d’Or de la Ciutat a títol pòstum a l’historiador i articulista barceloní Joan B. Culla, que va morir el 29 de novembre. En un comunicat, el grup municipal ha explicat aquest divendres que presentaran un prec a la Comissió de Presidència que se celebrarà el proper dia 13 de desembre.

Els de Xavier Trias destaquen els mèrits de Joan B. Culla com a historiador i periodista i també reivindiquen la seva estreta relació amb la capital catalana.

Adeu a tot un referent

Joan B. Culla (Barcelona 1952-2023) va traspassar aquest dimecres als 71 anys després d’un any de lluita contra un càncer. Doctor en història contemporània a la Universitat Autònoma de Barcelona, és considerat un divulgador que va ser capaç de fer arribar la història a tots els públics gràcies també a la seva tasca com a articulista, professor, analista i tertulià.

L’historiador deixa un llegat important. Destaquen la seva extensa obra dedicada a la política catalana i els seus partits i també el seu treball sobre el conflicte araboisraelià.