La portaveu de Barcelona en Comú a l’Ajuntament, Janet Sanz, ha assegurat que encara no hi ha hagut una veritable negociació per formar govern de coalició amb el PSC al consistori i afirma: “Fins ara només hi ha hagut converses informals”. En una entrevista a Ràdio Estel, Sanz ha criticat “la falta de lideratge flagrant” del govern de Jaume Collboni i ha instat els socialistes a triar “si volen parlar amb la dreta o amb l’esquerra”.

Janet Sanz s’ha mostrat “decebuda” i afirma que la situació “es tradueix en la manca d’accions a Barcelona”. Acusa el govern socialista de “viure de l’herència” de l’executiu anterior amb Ada Colau. “Per aprovar un pressupost, tu has de seure molt i parlar molt. No han fet la feina perquè Barcelona tingui un pressupost, un govern fort” ha afirmat. Per això els ha instat “a fer aquesta feina”.

Hi ha hagut converses informals, però no una veritable negociació. No hi ha un alcalde que lideri, no hi ha un govern que lideri i això es tradueix en la manca d’accions. Viuen d’herència”
Janet Sanz, portaveu del Grup Municipal de BComú

Trias diu que està parlant amb Collboni

Aquest dilluns, Xavier Trias (TriasxBCN) ha confirmat converses amb Jaume Collboni per explorar pactes de govern. “Estem parlant i veient els punts de discrepància i acord que podem tenir i no sé on portarà això”, ha explicat. De fet, ell mateix ha assegurat que Collboni li ha dit que “vol governar amb Colau“. Per això creu que “aquí hi ha un problema de falta de lideratge i de tenir clar què vols ser”.