Alfred Bosch s’ha acomiadat del ple de l’Ajuntament de Barcelona després de prendre possessió, aquest divendres, com a nou conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència. El fins ara líder municipal d’ERC substitueix Ernest Maragall, que ha estat designat candidat dels republicans a les eleccions municipals.

En un discurs a la part final del ple, Bosch ha dit que a l’Ajuntament ha actuat “des del respecte i la cortesia” i ha demanat disculpes a qui s’hagi pogut sentir molest. L’exregidor d’ERC ha dit que marxa amb la consciència inquieta de no haver acabat la feina, però amb el convenciment de fer “el que he considerat millor” per a la ciutat.

ple Alfred Bosch

En la nova etapa a la conselleria d’Acció Exterior, Bosch ha dit que es voldrà entendre amb l’alcaldessa o alcalde que hi hagi a Barcelona perquè “a les portes que obre aquesta ciutat no hi puc renunciar”. “Espero ser el millor representant de Catalunya i Barcelona”, ha exclamat Bosch, que ha demanat que l’alcalde o alcaldessa que tingui Barcelona la cuidi “com jo ho faria”.

Elogis i alguns retrets dels regidors

“Sort i encerts”, li ha desitjat l’alcaldessa, Ada Colau, que ha afegit: “Aquesta sempre serà la casa de tots els regidors”. Xavier Trias (PDeCAT) li ha dit que entrar al govern “és un acte valent” i ha destacat la relació de col·laboració i afecte que hi ha tingut. “No facis cas a Quim Torra”, li ha etzibat Carina Mejías (Cs), que ha demanat a Bosch que treballi “per a tots els catalans”.

Bones paraules també per part de la portaveu socialista, Carmen Andrés, que li ha dit: “De regidor no se n’acaba de fer mai”. Alberto Fernández Díaz (PP) ha valorat que Bosch entra “en una conselleria complicada en moments difícils”. La cupaire Eulàlia Reguant ha dit que “el repartiment de cadires a la Generalitat no ens agrada”, en al·lusió al canvi de càrrec amb Maragall.

Dures crítiques de Puigcorbé

El discurs més contundent contra Alfred Bosch ha estat del regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé, fins fa uns mesos a ERC i que va ser número dos el 2015. Puigcorbé ha acusat Bosch de fer-li “una punyalada per l’esquena”, arran d’un informe de la Diputació que recollia un maltractament laboral als treballadors i que l’exregidor d’ERC sempre ha negat. “Un informe encarregat contra mi, vostès eren els acusadors”, ha sentenciat Puigcorbé, que ha demanat a Bosch que esmeni “l’error”.