Debat primàries ràdio

Primer debat dels candidats a Primàries Barcelona en un mitjà de comunicació públic. Hi han participat sis dels 65 candidats que es presenten a la cita, entre els quals Jordi Graupera, impulsor de les primàries i candidat per Barcelona és capital. També Gerard Ardanuy, regidor de Demòcrates a l’Ajuntament i candidat; Adrià Alsina, ex-secretari nacional de l’ANC i candidat; Diana Coromines, exmembre del Diplocat i candidata; Olga Amargant, advocada i candidata i Mònica Vidal, doctora en Filologia Hispànica de la UB.

Amenaces i hostilitat

Jordi Graupera ha denunciat “amenaces i hostilitat” en el seu entorn més immediat des que va presentar les primàries i assegura que hi ha hagut persones que han perdut la seva feina. També ha detallat que “així és com ha funcionat sempre la política catalana”:

Poca presència als mitjans

Gerard Ardanuy, Mònica Vidal i Graupera  han lamentat també la poca presència que estan tenint als mitjans de comunicació “tradicionals”. Graupera  ha assegurat, de fet que  la relació entre els mitjans públics i els partits i institucions està “viciada”:


Els candidats han explicat en què consistirà el procés de primàries. Les votacions tindran lloc del 14 al 16 de desembre. Poden votar tots aquells que s’hagin registrat a través del web PrimàriesCatalunya.cat. De moment, ja hi ha gairebé 23.000 inscrits. Es podrà votar tant presencialment, com telemàtica. En cas que el guanyador no superi el 50 % dels vots, es farà una segona volta entre els dos candidats amb més suports del 21 al 23 de desembre. Els candidats que arribin com a mínim al 3 % a la primera volta s’integraran a la llista del guanyador. Un cop determinada la candidatura, es debatrà el programa electoral en sessions obertes entre els candidats i la ciutadania.

Pots seguir aquí tot el debat: