El candidat del PP a l’alcaldia de Barcelona, Daniel Sirera, ha proposat ampliar l’Hospital Clínic als terrenys de l’antiga presó Model i no a les pistes esportives de la UB a l’avinguda Diagonal, tal com van acordar al gener les institucions implicades. “Per què no convertim la Model en un gran Clínic?”, s’ha preguntat Sirera aquest dimarts en el marc del cicle de xerrades que organitzen Barcelona Global i ‘La Vanguardia’.

L’alcaldable popular considera que les pistes esportives de la UB a la Diagonal “no és una bona ubicació”. Per això, planteja la Model com “un espai molt gran i molt cèntric”. “Com a mínim estudiem-ho”, ha dit Sirera, que no n’ha parlat amb les entitats veïnals. El cas és, però, que a la Model ja hi ha un pla urbanístic aprovat per fer-hi equipaments, habitatge i un parc. L’Ajuntament ja ha encarregat la redacció dels projectes dels primers equipaments.

Entrar al govern si hi ha pacte postelectoral

En el mateix acte, Daniel Sirera ha dit que vol entrar al govern municipal si hi ha un pacte posterior a les eleccions municipals 2023. “Un partit que vulgui ser útil aspira a governar; la meva voluntat és estar al govern municipal”, ha afirmat. El candidat del PP ha reiterat que posarà el seu programa electoral com a primera condició, amb peticions com la de més agents de Guàrdia Urbana, abaixar impostos o treure les superilles.

“Tindrem una decisió difícil, haurem de decidir ensurt o mort”, ha dit Sirera en al·lusió a donar suport a Xavier Trias (Junts) o Jaume Collboni (PSC), i ha criticat que Trias no vulgui treure les superilles: “Jo sí que vull el canvi”.

No cal consulta pel tramvia

El candidat popular s’ha tornat a mostrar contrari a la connexió del tramvia per la Diagonal entre Francesc Macià i les Glòries perquè “no hi cap”, i ha dit que no cal fer una consulta, com va plantejar Xavier Trias. En clau de mobilitat, Daniel Sirera s’ha compromès a eliminar el carril bici de la via Augusta “la primera setmana de mandat” si arriba a l’alcaldia perquè creu que provoca “més col·lapse i contaminació” a la zona.