(ACN) La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, Janet Sanz, ha reclamat aquest dimarts una norma comunitària que prohibeixi que plataformes com Airbnb puguin anunciar allotjaments turístics sense llicència. Sanz també ha demanat que s’obligui a les plataformes a aportar “dades de qualitat” i que s’habiliti un “mecanisme de finançament” per ajudar les ciutats en la detecció d’allotjaments il·legals en línia.

En una intervenció telemàtica al Comitè de Mercat Interior del Parlament Europeu, Sanz ha plantejat que la normativa europea que s’ha d’aprovar també doni “eines” a les ciutats perquè puguin decidir quants i en quines zones poden haver-hi allotjaments turístics.

Defensa del model barceloní

Sanz ha detallat que el consistori destina dos milions d’euros cada any a l’equip que controla el contingut a les plataformes per localitzar allotjaments turístics il·legals: “El control de l’activitat il·legal té un cost enorme”. Per això, ha insistit que “necessitem instruments i recursos”.

La tinenta d’alcalde també ha reivindicat l’estratègia de Barcelona contra els allotjaments turístics il·legals, i ha detallat que s’han detectat 56.000 anuncis il·legals i s’han obert més de 20.000 expedients. Sanz, a més, apunta que els allotjaments turístics il·legals tenen un impacte en el preu de l’habitatge i els lloguers: “Està en risc que la gent pugui seguir vivint” a les ciutats, assegura.

“És important tenir una norma per regular i posar ordre a l’activitat econòmica i fer-la compatible amb la vida als barris”, remarca, i reivindica el “treball en solitari” de Barcelona contra els allotjaments turístics il·legals.