(ACN) El govern català ha multat amb 20.000 euros l’entitat d’ultradreta Hazte Oír pel bus transfòbic que van passejar per Barcelona el passat mes de novembre. L’executiu l’ha sancionat a través de l’Oficina d’Igualtat de Tracte i No Discriminació després de constatar que l’organització ha comès una “infracció greu” amb els missatges que exhibia.

Segons la portaveu del govern català, Patrícia Plaja, Hazte Oír tenia per objectiu “menystenir l’autonomia personal per identitat de gènere i sexual”. “Els missatges pretenien atemptar contra la dignitat de les persones trans i no binàries i negar-ne l’existència, sobretot en el marc de la infància i l’adolescència, i crear un clima de menyspreu i discriminació”, ha dit Plaja per justificar la sanció. A més de la multa, la sanció també prohibeix que durant cinc mesos l’organització pugui signar un contracte amb la Generalitat i els ens públics a Catalunya.

Primera resolució amb sanció

La resolució és fruit de l‘expedient que el Departament d’Igualtat va obrir a Hazte Oír el mateix 10 de novembre, quan va aparèixer el bus pels carrers de Barcelona, i va servir també per a aturar i retirar de la circulació el vehicle.

Plaja ha volgut aprofitar la sanció per recordar que “les lleis d’igualtat no són una recomanació a Catalunya i aquesta llei és un exemple clar”. “Fem complir la llei perquè el discurs d’odi no té cabuda a Catalunya. El nou sentit comú és feminista, antiracista i contrari a aquesta i altres discriminacions. Els hi hem de dir clar: no passareu, a Catalunya no es tolera l’odi”, ha sentenciat.