La candidata de Valents a les eleccions municipals de 2023 a Barcelona, Eva Parera, ha defensat que els propietaris que tinguin pisos ocupats no en paguin l’IBI. Parera ha reclamat que es pugui fer fora les persones que no paguen el lloguer des del moment en què s’incompleix el contracte i ha denunciat que les lleis no protegeixen els propietaris.

L’alcaldable ho ha dit el dia que ha anat a donar suport a la propietària d’un pis de l’avinguda Meridiana que denuncia que fa gairebé dos anys que els inquilins no li paguen el lloguer. Segons explica la dona, això li ha generat deutes amb les companyies de subministraments, ja que fa 10 mesos que espera el judici. Parera ha demanat també la creació d’un jutjat per agilitzar les desocupacions.

L’Ajuntament hauria de pagar els subministraments

La número u de Valents també ha reclamat que l’Ajuntament, a banda de no cobrar l’impost de béns immobles, es faci càrrec de les despeses dels subministraments de l’aigua, la llum i el gas dels pisos amb inquilins que no paguen. “L’Ajuntament ha deixat abandonats els propietaris que es troben en aquesta situació, les administracions estan sempre més al costat dels ocupes”, ha criticat Parera, que ha afegit que la nova llei de l’habitatge “afavoreix les ocupacions perquè no posa cap norma per combatre-la”.