El regidor de Ciutadans a l’Ajuntament de Barcelona, Paco Sierra, ha presentat al·legacions contra l’expedient d’expulsió que li ha obert el partit taronja per liderar la revolta contra la líder del grup municipal, Luz Guilarte. Sierra confia que l’assumpte es resoldrà al seu favor i preveu que la setmana vinent Ciutadans tornarà a tenir tres regidors.

Fonts del partit expliquen que no hi ha cap termini establert per resoldre l’expedient. Des de Ciutadans a Catalunya, Carlos Carrizosa va avisar aquest dimarts que expedients com l’obert al regidor Sierra i president actual del grup municipal “acostumen a acabar amb expulsió”. Ha acusat Sierra de provocar un “motí” al grup forçant la renúncia de Luz Guilarte com a candidata a les municipals del 2023 i de voler fitxar per algun altre partit.  

Només dos regidors en el plenari d’octubre

El plenari d’octubre, que se celebrarà aquest divendres, es farà amb la cadira de Luz Guilarte buida, després que renunciés a l’acta de regidora aquesta mateixa setmana. Sierra preveu que la setmana vinent prengui possessió la substituta de Guilarte, Julia Barea, la següent a la llista després de Fernando Carrera, que ha declinat entrar al consistori amb el grup taronja.

Després de dies de tensió al grup polític, Sierra ha presentat aquest dijous les iniciatives de Ciutadans al ple de divendres acompanyat de Martín, la seva aliada, i Barea, que ha mostrat sintonia amb els regidors.