L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat corresponsabilitat al Gremi de Restauració de Barcelona sobre els problemes de soroll de les terrasses. “Barcelona ha estat generosa amb el Gremi de Restauració, i ara el gremi ha de ser corresponsable del descans dels veïns i el compliment de les normatives”, ha afirmat. L’alcadessa respon així a les crítiques del gremi per l’anunci del consistori sobre la reducció horària de les terrasses d’Enric Granados. “Estem favor de la restauració però no a costa dels descans dels veïns”, conclou.

Els restauradors acusen el consistori del fet que “el seu model de ciutat és la Barcelona del toc de queda”, i anuncien recursos judicials contra totes les reduccions horàries que s’apliquin.

“La mesura d’Enric Granados no serà l’última”

“La crítica del gremi és infundada. Les dades diuen exactament el contrari”, diu Colau. Recorda que l’Ajuntament ha donat “moltes facilitats” als restauradors, especialment durant la pandèmia ampliant les terrasses i creant-ne de provisionals, però també després, mantenint la reducció del 75 % de la taxa municipal. “El suport crec que és indiscutible. Hem salvat milers de llocs de treball associats a bars i restaurants”, sentencia.

Colau alerta que la mesura que s’ha aplicat al carrer d’Enric Granados “no serà l’última” i que l’obligació de l’Administració és “defensar el dret dels veïns”.