L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Pere Aragonès, comparteixen la preocupació pel debat sobre el repunt de la droga al Raval, i coincideixen en el diagnòstic que la causa d’aquesta situació és el narcotràfic. En aquest sentit, es comprometen a intensificar encara més la col·laboració entre les dues administracions per investigació les xarxes internacionals de tràfic de drogues.

“Estem parlant amb els Mossos per veure com ens podem coordinar més en termes d’investigació”, ha assegurat Colau, en un acte conjunt amb el president de la Generalitat. Sobre això, Aragonès ha apuntat que el reforç que s’ha fet al cos ha de servir per incrementar la presència policial, sobretot en aquells àmbits que són “molt sensibles”. Justament fa uns dies el tinent d’alcalde de seguretat, Albert Batlle, demanava “més efectius dels Mossos i més recursos” per poder lluitar contra aquest problema.

L’exemple de col·laboració dels narcopisos

Colau recorda que la co·l·laboració entre l’Ajuntament i la Generalitat ha estat molt profitosa en altre problemes relacionats amb la droga, com va ser la proliferació de narcopisos. Com va passar en aquell moment, ara tant les entitats veïnals, com les que treballen atenent les persones drogodependents reclamen més recursos per part de les administracions.