La CUP Capgirem Barcelona portarà al ple d’aquest divendres una proposició en suport a les actuacions dels Comitès de Defensa de la República (CDR). El text, que s’ha consensuat amb BComú, defensa com una forma d’acció política legítima “la protesta, les mobilitzacions, la desobediència i la resistència civil activa i no violenta”. També expressa el rebuig de l’Ajuntament a les operacions policials i de la justícia contra els CDR i insta la fiscalia a retirar les acusacions contra els seus activistes.

La proposició també denuncia “la criminalització de la protesta social, la repressió i la violència institucional” i posiciona l’Ajuntament a favor de la llibertat d’expressió, ideològica i de manifestació. El text també manifesta el compromís del consistori en col·laborar en la defensa dels ciutadans que vegin vulnerats els seus drets polítics. “Estem davant una repressió al més pur estil franquista”, ha denunciat la regidora Maria Rovira, en relació a les actuacions policials contra membres dels CDR.

Rebuig a la nova contracta de neteja

En el ple d’aquest divendres, la CUP votarà en contra del plec de clàusules del nou contracte de neteja per als propers 10 anys, igual que ja va anunciar ERC. María José Lecha ha dit que amb aquesta contracta el govern d’Ada Colau “ha perdut una oportunitat de municipalitzar el servei”. Els cupaires tampoc no avalaran la reprovació a Colau que planteja el PP perquè la veuen merament electoralista. “No entrarem en el joc del PP”, ha afirmat Eulàlia Reguant.