Amb l’arribada del bon temps, els veïns dels tres carrers on es concentren bona part dels narcopisos detectats, temen que hi hagi una nova onada d’incivisme al barri. Per eradicar el fenomen, que ja ha arribat també al Gòtic, han redactat un recull de mesures, com ara el reforç d’agents de la Guàrdia Urbana que patrullen al barri, crear una mesa municipal permanent o obrir un espai espai que permeti controlar els pisos i locals buits a Ciutat Vella —que podrien ser ocupats pels narcotraficants—.

La demanda principal, però, és que s’apliqui “estrictament” l’ordenança de civisme i reclamen “més seguretat als carrers, però que sigui ja, no esperem a l’estiu”. Els veïns també posen sobre la taula del govern municipal la necessitat d’un alberg temporal per a toxicòmans a Ciutat Vella, així com una partida pressupostària extraordinària. Una part de les propostes també se centren en la conscienciació social, especialment pels col·lectius d’infants i adolescents.

Els veïns, a l’expectativa del ple extraordinari sobre narcopisos

Fa un any que els veïns del carrer d’en Roig van iniciar les cassolades per protestar contra l’existència de narcopisos al Raval. Han fet tot tipus de mobilitzacions durant aquest temps, fins i tot, organitzant una ruta pels pisos detectats on es ven droga. Una de les darreres mesures ha estat vestir el barri amb mocadors vermells, per indiciar quins immobles estan lliures de droga.

Ara estan a l’expectativa dels resultats del ple extraordinari que se celebrarà aquest divendres a l’Ajuntament per tractar la problemàtica, una sessió a iniciativa del PSC que ha de permetre a l’oposició —exceptuant la CUP— reprovar la feina feta pel govern municipal al districte de Ciutat Vella. Si després d’aquest ple no hi ha mesures tangibles, els veïns estudiaran noves formes de protesta.