A banda del fiscal especial, el PSC reclama convocar la Junta Local de Seguretat per abordar de forma monogràfica els problemes de Ciutat Vella. També proposa un acord amb l’Agència Tributària perquè ajudi en la persecució d’activitats econòmiques il·legals (pisos turístics sense llicència i comerç il·legal). “Volem que Ciutat Vella recuperi el pols”, ha dit Collboni, que ha plantejat recuperar també una agència de promoció per al districte com les que hi havia hagut en el passat.

reunió exregidors PSC

El PSC ha elaborat aquest pla amb la col·laboració d’exregidors socialistes del districte, exgerents i consellers de Ciutat Vella. Collboni s’ha reunit aquest dijous amb alguns d’ells, entre els quals hi havia els exregidors Assumpta Escarp, Katy Carreras, Xavier Casas i Carles Martí. El líder socialista ha denunciat que en aquest mandat el govern d’Ada Colau ha fet només “mesures pal·latives” a Ciutat Vella, ha criticat la “manca de lideratge” i l’absència d’un pla.

Després del ple ordinari d’aquest divendres, se’n farà un altre d’extraordinari centrat només en Ciutat Vella. La proposició que es debatrà, a instàncies del PSC, té el suport de tota l’oposició, excepte la CUP, i reclama la reprovació del govern de Colau per la gestió que ha fet del fenomen dels narcopisos.