La reprovació pels narcopisos al Raval prosperarà perquè té el suport del PDeCAT, Cs, ERC, PSC i PP. En canvi, una altra reprovació, que impulsa el PP a la gestió de Colau i el govern perquè “ha agreujat els problemes dels barcelonins”, dependrà dels vots del PDeCAT i el PSC, que els mantenen en reserva. La CUP ja ha dit que no hi donarà suport i tot apunta que ERC tampoc. La reprovació no té cap més efecte que una forta càrrega política a les portes de l’últim any de mandat i després d’un ple, el del 10 d’abril, en què el govern va perdre dues votacions: l’ampliació del tramvia i la multiconsulta.

L’Espai Barça i la nova contracta de neteja, punts clau

En la part executiva, el govern de Colau se la juga amb la nova contracta de neteja per als 10 anys vinents. És el contracte de més volum econòmic de l’Ajuntament (307 M € anuals) i caldrà veure si obté els suports necessaris per prosperar i donar tràmit a la licitació. ERC i la CUP ja han anunciat que hi votaran en contra, mentre que el PDeCAT ha demanat al govern retirar el punt per continuar les converses.

El que sí que té tots els números d’aprovar-se és la modificació del Pla general al voltant del Camp Nou per fer possible l’Espai Barça i la remodelació de l’estadi. En la presentació oficial de l’acord, que no convenç les entitats veïnals, hi van ser presents tots els grups excepte la CUP.

Dimissió de Zoido i suport als CDR

En la part d’impuls i control, el PDeCAT porta a debat una proposició que demana la dimissió del ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, per la confiscació de samarretes i altres elements de color groc durant la final de la Copa del Rei a Madrid. Els del Partit Demòcrata veuen Zoido com “el màxim responsable” d’un operatiu que consideren que va suposar “una vulneració de drets fonamentals”. La CUP, per la seva banda, presenta una proposició perquè l’Ajuntament doni suport als CDR.