El ple d’aquest divendres a l’Ajuntament debatrà no una sinó dues reprovacions al govern d’Ada Colau. El PP presenta una proposició per reprovar la gestió de l’alcaldessa i tot el seu equip “per la falta de resposta a les necessitats de la ciutat”. El líder popular, Alberto Fernández Díaz, busca “una majoria aclaparadora” per demostrar que el plenari rebutja la gestió de Colau. Quan acabi el ple ordinari, es farà una sessió extraordinària per reprovar l’acció del govern municipal a l’hora d’abordar el narcopisos a Ciutat Vella.

La reprovació pels narcopisostots els números de prosperar perquè l’han presentat tots els grups de l’oposició, excepte la CUP. Amb la del PP, en canvi, caldrà veure què passa. Fernández Díaz ha recordat que fa un any -quan el PSC era al govern- ja ho va intentar, però la proposta no es va acabar aprovant. “Cal que Ada Colau reaccioni i faci un canvi radical en les polítiques radicalitzades”, ha sentenciat. Des de Cs, Carina Mejías ha avançat el suport a la petició del PP perquè “el balanç és negatiu, la ciutat està paralitzada”.

El portaveu del PDeCAT, Jaume Ciurana, no ha concretat el vot del seu partit i ha recordat que l’alcaldessa ja va ser reprovada amb la qüestió de confiança per aprovar el pressupost. “No per reprovar-la més vegades quedarà més reprovada”, ha dit. Des d’ERC, Jordi Coronas ha mantingut també en reserva el vot. “Hi ha coses del govern que són reprovables, però el PP no sé si és el grup més adequat per demanar reprovacions”, ha afirmat.