El comissionat de Programes de Memòria, Ricard Vinyes, ha explicat que el govern d’Ada Colau està estudiant la possibilitat de dedicar un carrer o una plaça a l’U d’Octubre, però no s’ha compromès a posar terminis. Vinyes ha acceptat “parcialment” el prec que li ha fet el PDeCAT a la Comissió de Presidència, i ha insistit que volen tenir “prou elements” per veure com l’1-O queda reflectit als carrers de la ciutat.

El portaveu municipal del PDeCAT, Jaume Ciurana, ha recordat que el govern va rebutjar al desembre un prec d’ERC que demanava el mateix, però que fa poques setmanes el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, es va mostrar disposat a estudiar la proposta si hi havia una demanda veïnal. Per això, Ciurana ha reclamat a Vinyes saber quina part del prec no s’accepta.

“La part que no s’accepta és la immediatesa”, ha replicat Ricard Vinyes, que ha dit que el govern municipal ha expressat ja la preocupació pels fets de l’1-O en molts actes. Ciurana ha insistit a saber si hi haurà un carrer o plaça dedicat a l’U d’Octubre en aquest mandat. La resposta de Vinyes ha estat aquesta: “La decisió no està presa, però dins d’aquest mandat podrem donar alguna explicació més”.