La implantació de l’àrea verda a la Trinitat Vella torna a ser una opció per al govern municipal actual. Després de diversos intents fallits dels governs anteriors ara la falta d’aparcament al barri posa l’àrea verda com una possible solució. La regidora de Sant Andreu, Marta Villanueva, confirma aquesta intenció, i detalla que l’ús del vehicle privat a la Trinitat Vella ja ha recuperat la plena normalitat arran de la pandèmia, després que l’any passat encara fos menor.

Tot i això, la dificultat d’estacionament no és un problema nou a la Trinitat Vella. La pacificació dels carrers del centre del barri va eliminar moltes places per aparcar, però la desaparició d’un pàrquing provisional ha incrementat la problemàtica.

S’ha eliminat un pàrquing de 1.000 m²

L’eliminació del pàrquing dels entorns de la presó de la Trinitat Vella ha sigut el detonant per evidenciar els problemes d’estacionament al barri. Era un pàrquing de més de 1.300 m² que estava en servei des del 2015 i ara l’inici de construcció d’un edifici municipal als terrenys ha expulsat els vehicles de l’espai.

Segons explica en David Lastre, veí de la zona, per desesperació hi ha cotxes aparcats a les voreres, en doble fila o en el carril d’acceleració a l’accés a la ronda de Dalt. Corroboren la manca d’estacionament altres veïns de la zona, que asseguren que han d’aparcar just a l’altre extrem del barri i s’estan mitja hora fent voltes abans de trobar lloc.

Estacionament de vehicles de fora del barri

El fet de no tenir l’estacionament regulat afavoreix que molts conductors de fora la ciutat aprofitin per deixar el vehicle a la Trinitat Vella i, des d’aquí, connectar amb la resta de la ciutat amb transport públic. De fet, a la nit diuen els veïns que es poden veure moltes furgonetes aparcades al pàrquing que té connexió directa amb la ronda.

En el plantejament del 2022 proposava dues opcions de zones per a l’àrea verda: afegir la Trinitat Vella a l’àrea de la Trinitat Nova, Canyelles i les Roquetes o a l’àrea de Sant Andreu. Uns estudis de Mobilitat i l’oposició dels veïns van fer que fes marxa enrere el projecte.