t-mobilitat

La T-Mobilitat fa un salt més per implantar-se definitivament i a partir del 28 de novembre els bitllets integrats es deixaran de vendre en cartró tal com l’hem estat entenent fins ara. Ara bé, el canvi es farà de forma progressiva perquè s’hi hauran d’anar adaptant totes les màquines expenedores, de manera que algunes encara continuaran dispensant els títols actuals. Segons l’ATM, el canvi definitiu no es produirà fins a mitjans del mes de desembre.

El canvi, que ja es va anunciar el mes de setembre, suposarà que la T-Mobilitat incorporarà tots els títols de transport integrats.

Transició cap a un format recarregable

Això vol dir que, de forma gradual, la targeta de cartró —tal com la coneixem ara, amb la banda magnètica— desapareixerà per als bitllets de T-Usual, T-Casual, T-Grup i T-Familiar i només es podran comprar en format recarregable —ja sigui a través de l’aplicació mòbil, la targeta de plàstic de la T-Mobilitat o una nova versió de targeta de cartró amb xip.

Les targetes antigues que tinguin actualment els usuaris del transport públic seran vàlides fins al 15 de gener del 2024.

Targetes sense banda magnètica

Les noves targetes recarregables de cartró que es vendran a les màquines expenedores seran diferents de les actuals. No tindran banda magnètica, sinó un xip perquè es puguin validar sense contacte. A més, es podran recarregar i no requeriran de cap registre previ, com sí que passa amb la resta de formats de la T-Mobilitat.

La targeta, a més del preu del títol de transport, tindrà un cost de 0,50 €, que es pagarà tan sols una vegada, quan s’adquireixi. Després, només es pagarà el cost dels títols que s’hi recarreguin.

Quins títols queden fora de la T-Mobilitat?

En canvi, la resta de títols que permeten moure’s amb transport públic per l’àrea metropolitana seguiran expedint-se amb targetes de cartró amb banda magnètica a les mateixes màquines, igual que fins ara. Es tracta del bitllet senzill, els títols socials de l’AMB —que inclouen la T-4 o la T-Verda—, la T-Dia i els títols propis dels diferents operadors.