Marxa enrere per a la implementació de l’àrea verda al barri de la Trinitat Vella que estava prevista que comencés a finals del mes de novembre. La regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha confirmat que el projecte de regulació de l’estacionament queda aturat perquè els informes de mobilitat ho han desaconsellat.

La regulació preveia zona verda a la major part del barri i també un percentatge d’àrea blava i càrrega i descàrrega. Al juny es va anunciar que l’àrea verda arribava a la Trinitat Vella dins del projecte de ciutat que pretén estendre-la per pràcticament tot Barcelona.

La nova proposta es consensuarà amb els veïns

Segons l’Ajuntament de Barcelona, les converses amb el barri es reprendran per dissenyar una nova proposta que satifaci tothom. Aquesta no és la primera vegada que el projecte d’àrea verda queda aparcat. El 2017 ja es va consultar el tema i la regulació va topar amb la negativa del veïnat.

Sense àrea verda al Bon Pastor i Baró de Viver

A banda de la Trinitat Vella, els barris del Bon Pastor i Baró de Viver tampoc no tenen àrea verda. Segons els tècnics de mobilitat, està previst que hi arribi durant el 2023.

El projecte d’estendre l’àrea verda per tota la ciutat es va iniciar al 2020 amb l’objectiu que durant el 2021 i 2022 es regulés gairebé el 90 % de les places d’estacionament al carrer. A finals del 2020, hi havia un 50 % de les places regulades i al final del 2022 n’hi haurà pràcticament el doble.