Les obres de pacificació del carrer de Taulat començaran aquesta setmana. L’actuació se centra al tram comprès entre els carrers de Bilbao i Llacuna i els treballs han de servir per convertir aquest vial en un eix de plataforma única per a vianants i bicicletes. Tal com va anunciar l’Ajuntament de Barcelona al febrer, amb aquesta intervenció es vol solucionar els problemes de convivència entre vianants, ciclistes i conductors.

Dues fases a la reforma del carrer de Taulat

La reforma del carrer de Taulat es dividirà en dues fases. La primera comença aquesta setmana i afecta el tram que va entre els carrers de la Llacuna i la rambla del Poblenou. Un cop s’acabi aquesta actuació, s’engegarà la segona fase de les obres, que va des de la rambla del Poblenou fins al carrer de Bilbao. Precisament, el tram escollit pel govern municipal per començar la transformació del carrer de Taulat va crear la polèmica amb el veïnat. Segons va explicar a betevé Rut Cuscó, de l’AFA de l’Escola Mar Bella, el segon tram “és el més conflictiu, perquè és el més estret i és el més proper a les escoles del barri”.

Renovació del mobiliari urbà i l’enllumenat

Segons l’Ajuntament de Barcelona, les obres suposen una inversió de 5,9 milions d’euros i també han de servir per renovar el mobiliari per als arbres, l’enllumenat i l’arbrat, així com per instal·lar una nova xarxa pneumàtica de recollida de residus o per crear nous espais d’estada.