L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, no posa data a completar la connexió del tramvia per la Diagonal. En aquests moments, s’està ultimant la primera fase entre les Glòries i Verdaguer, i en queda pendent la segona, que hauria d’arribar fins a Francesc Macià. “No hi ha la decisió presa encara del quan”, ha dit.

El socialista ha recordat que sobre aquesta qüestió ja s’ha pronunciat “reiteradament” i que “l’objectiu en aquest mandat és acabar la connexió des de Verdaguer fins a Glòries”. També ha assegurat que “el que té més sentit per unir dos punts és la línia recta” i “que això, és per la Diagonal”.

Avenç al tramvia per la Diagonal: culmina la instal·lació de vies entre les Glòries i Verdaguer
Ja s’ha completat el 70 % de l’obra i el nou tram entrarà en servei el segon semestre del 2024
mapa tramvia Diagonal

En funció del pressupost

Collboni ha insistit que ara els esforços se centren a acabar els treballs fins a Verdaguer. Sobre la unió del tramvia també ha dit que “haurem de decidir en funció de les disponibilitats pressupostàries quines decisions es prenen en aquest mandat”.

L’alcalde es va comprometre al juny, poc després d’assumir el càrrec, a completar el projecte. No obstant això, tampoc no va fixar dates ni va detallar si es farà aquest mandat.

Collboni ha tornat a parlar de la qüestió en una roda de premsa després de la primera reunió del Comitè Assessor d’Infraestructures. Una compareixença davant dels mitjans en què també ha celebrat que el socialista i exalcalde Jordi Hereu sigui ministre d’Indústria.

Collboni celebra que Hereu sigui ministre d’Indústria: “Ens anirà molt bé com a ciutat i com a país”
L’alcalde afirma que Jordi Hereu “aportarà el seu bagatge i el seu coneixement” i que donarà “continuïtat a una nissaga de ministres catalans socialistes”