Els més petits tindran l’oportunitat d’estrenar una dotzena d’àrees de joc infantil a diferents punts de la ciutat. En el marc del Pla endreça, l’Ajuntament de Barcelona ha renovat aquests espais per fer-los més accessibles o actualitzar els elements de joc. A més, el consistori ha reconvertit en circuits de cal·listènia les zones d’esbarjo situades a l’avinguda de l’estadi, el Parc Central de Nou Barris i els Jardins de Xavier Benguerel.

Les 12 parcs infantils en un mapa

Els districtes de Ciutat Vella, l’Eixample, Sants-Montjuïc, Sarrià – Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris concentren les 12 àrees de joc infantil que s’han renovat durant les últimes setmanes. Concretament es troben situades en aquests espais:

  • Ciutat Vella: Parc de la Ciutadella i pla de Palau
  • Eixample: Parc de Joan Miró
  • Sants-Montjuïc: el Polvorí, riera Blanca (pati d’illa del carrer del Quetzal) i plaça del Mig de Can Clos
  • Sarrià – Sant Gervasi: Parc de l’Oreneta i plaça de Martí Llaurador
  • Horta-Guinardó: plaça de Bacardí i Jardins de Rosa de Luzemburg
  • Nou Barris: passeig de Valldaura amb el carrer de Lorena

El projecte, amb un pressupost d’1,1 milions d’euros, continuarà amb una segona fase que preveu millores a 30 parcs infantils més, una xifra que augmenta fins a 145 durant tot el mandat. En aquest sentit la primera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha destacat que la millora de l’espai públic és una aposta del govern municipal i ha assegurat que el consistori vol anticipar-se a la degradació de l’espai públic amb una renovació anticipada.

El Pla endreça, en xifres

L’Ajuntament de Barcelona va posar en marxa el Pla endreça a finals de juliol. Aquest pla, adreçat a millorar la neteja, la convivència i la seguretat de la ciutat, preveu la renovació del 17 % de les àrees de joc infantil de la ciutat, el 14 % de les àrees de gossos i el 28 % dels circuits esportius. Dit d’una altra manera, suposa la intervenció en 198 instal·lacions de la ciutat.