Després de 24 hores, aquest divendres, a les nou del matí, ha finalitzat el dejuni i la tancada de diversos diputats independentistes en solidaritat amb la vaga de fam dels líders independentistes empresonats: Jordi Sànchez, Jordi Turull, Joaquim Forn i Josep Rull. L’acció s’ha dut a terme al convent dels Caputxins de Sarrià i s’han organitzat diferents activitats com conferències i xerrades, de les quals hi han participat Junts per Catalunya (JxC), ERC i la CUP.

Els diputats de JxC han estat 24 hores sense menjar i han dormit en sacs al convent, mentre que els d’ERC i la CUP van marxar a les nou del vespre de dijous perquè s’adherien a l’acció 12 hores. Els polítics que s’han sumat a la iniciativa han assegurat que es tracta d’un acte unitari perquè s’hi han sumat les forces independentistes però que també hi hagut representació dels comuns.

Les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, i el conseller Damià Calvet són els tres membres del govern que s’han sumat a la iniciativa. Entre els diputats, n’hi ha de JxC com Albert Batet, Eduard Pujol o Francesc de Dalmases, que també hi han passat la nit; d’ERC, com Sergi Sabrià, Lluís Salvadó o Ruben Wagensberg, i de la CUP, Carles Riera, que va participar dels actes durant el dissabte. També s’hi va afegir Joan Josep Nuet, dels comuns.

El president de la Generalitat farà 48 hores de dejuni

La protesta al convent dels Caputxins de Sarrià marca el punt de partida d’una sèrie de dejunis encadenats a diferents municipis que organitza la plataforma Prou Hostatges, vinculada a l’ANC. El mateix president del govern català, Quim Torra, ha anunciat aquest divendres que se suma a la iniciativa i que farà dejuni durant 48 hores seguides.

A Barcelona es farà un dejuni col·lectiu centralitzat a l’edifici històric del dipòsit d’aigües del rei Martí, que començarà aquest divendres al vespre.