pavelló Fundació Mies van der Rohe

Aquest divendres, analitzem la campanya de denúncia de vagadefam.cat, en solidaritat amb els presos Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Joaquim Forn. També parlem amb el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, que assessora els professionals sanitaris de les presons que supervisen la protesta. Del resum de la setmana, en destaquem l’anàlisi polític de l’ascens de Vox, les denúncies de dones embarassades per discriminacions a la feina i les dades alarmants de l’últim informe del CoNCA sobre el consum cultural dels catalans.


Vaga de fam

Aquest divendres acaba la jornada de 24 hores de dejuni de diputats de Junts per Catalunya, ERC i la CUP per donar suport a la vaga de fam dels presos independentistes al Convent dels Caputxins de Sarrià. Més de 200 mil persones s’han adherit a vagadefam.cat per denunciar el bloqueig del TC a la resolució de recursos dels presos per impedir-los recórrer a la justícia europea. N’hem parlat amb la Pilar Calvo, portaveu oficial dels presos en vagadefam.cat:

Quines conseqüències té la vaga de fam per la salut dels presos? El Col·legi de Metges de Barcelona ha constituït una comissió per assessorar i donar suport als equips assistencials de la presó que els atenen. N’hem parlat amb en Josep Tarés, president de la Comissió de Deontologia del Col·legi:

L’actualitat a les xarxes

Aquest divendres, els barcelonins que visiten les xarxes socials, com que no fan pont, aprofiten i es queixen de la ciutat: de les obres, dels patinets elèctrics i de l’enllumenat nadalenc. Ens ho explica el Toni Noguera:

El Podcast

En el Podcast d’aquesta setmana, avui destaquem els millors moments del nostre espai ‘Hashtag Barcelona‘, en el qual hem parlat de la degradació de les formes en política i la irrupció de VOX al parlament andalús, de les discriminacions que denuncien les dones embarassades a la feina i també del distanciament alarmant dels catalans amb la cultura.

Cinema

Aquesta setmana el Barcelona Plató de Roger Granel parla del rodatge internacional a Barcelona i proposa activitats cinematogràfiques com la Mostra Internacional de Films de Dones a la Filmoteca  i el Festival Clara Nunes a Sant Andreu:

Els Impros

Aquest divendres el Jaumet i la Carla canten i s’inventen la biografia d’un grup de rock, com si es tractés de la pel·lícula ‘Bohemian Rapsody’. Una nova improvisació dels Impro Akatomba, a partir de les frases d’actualitat de la setmana:

Aquí us deixem el programa sencer per si el voleu escoltar: