L’ANC, sota la plataforma Prou Ostatges!, ha convocat l’inici d’un dejuni ciutadà en suport dels presos independentistes en vaga de fam. La proposta ha començat aquest divendres, a les 19 hores, a l’edifici del Dipòsit d’Aigües del Rei Martí. L’entitat independentista ha fet una crida a la ciutadania a sumar-se a la mobilització, que s’allargarà fins al 20 de desembre.

L’objectiu és que aquesta nova acció, que s’ha batejat com el Dejuni de Sarrià, agrupi una desena de persones cada dia que “facin vida” i hi deixin de menjar. A les 19 hores del dia següent es faran relleus amb altres involucrats amb la vaga de fam. En el dejuni hi haurà relleus de mínim dos dies i un màxim de set entre persones de 18 a 75 anys, segons han explicat en un comunicat. Aquestes persones passaran supervisió mèdica i tindran un seguiment assistencial.

A través d’un comunicat, l’organització ha explicat que també s’impulsaran activitats lúdiques, i que l’acció coincidirà amb l’altre dejuni que està previst que arrenqui aquest diumenge al Monestir de Montserrat fins al dia de Sant Esteve.

Dejuni de 24 hores als Caputxins de Sarrià

Aquesta acció és la continuació del dejuni de 24 hores realitzat al convent dels Caputxins de Sarrià, que ha comptat amb la participació de diputats independentistes i membres del govern de la Generalitat. A banda, el president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat que també farà un dejuni de 48 hores.

La vaga de fam va ser impulsada per Jordi Sànchez i Jordi Turull per denunciar el “bloqueig dels seus recursos d’empara” per part del Tribunal Constitucional. També s’hi han sumat Quim Forn i Josep Rull.

L’experiència de fer una vaga de fam

Alguns dels participants ja han fet alguna vaga de fam anteriorment. Expliquen que si es fa ben feta no es passa tant malament com pot semblar. Un dels participants descriu el pas dels dies de la següent manera: “El primer dia tens gana, el segon pots tenir mal d’estómac i el quart et sents més fluix però no és per tant” referint-se a la quantitat de dies que es permet fer la vaga de fam (un màxim de set dies). Lili Buter, també participant, diu que a nivell mèdic el consell que ha rebut és el de beure glops petits d’aigua amb molta freqüència durant tot el dia enlloc de beure molta aigua si té set en un moment determinat.