hotels barcelona

El president del Gremi d’Hotels de Barcelona, Jordi Mestre, va traslladar aquest divendres al president de la Generalitat, Quim Torra, el greu impacte que la crisi sanitària deixarà en el sector hoteler i turístic de Barcelona.

Durant la reunió amb l’executiu de Torra i els principals representants del sector turístic català, Jordi Mestre va tenir oportunitat de detallar el dur escenari al qual s’enfronta el sector hoteler, afirmant que “el turisme serà una de les indústries que en quedarà més afectada“. Sobre aquest punt, Mestre va avançar que els hotelers no preveuen que l’activitat turística s’activi, com a mínim, fins al mes de setembre i, tot i així, tampoc no esperen recuperar la normalitat fins a 12 mesos vista després d’aquesta activació. De moment, el sector considera que “la temporada d’estiu ja està perduda”.

Com es planteja la tornada a la normalitat?

Pel que fa al procés de reactivació del sector, el president del Gremi d’Hotels afirma que s’espera que el sector torni a remuntar de forma gradual i amb destinacions de proximitat. Sobre aquesta qüestió, Jordi Mestre assenyala que el turisme anirà lligat a les capacitats de mobilitat de la població i preveu que les primeres destinacions siguin, principalment a Espanya i, possiblement, al sud de França per ser trajectes que es poden fer amb vehicle privat.

En tot cas, el president del Gremi d’Hotels afegeix que el sector haurà d’esperar a veure la situació en què es trobaran, d’aquí a dos o tres mesos, els principals països emissors de turisme cap al nostre país. Des del gremi també insisteixen que, en els propers mesos, el sector dependrà de les companyies aèries i del seu ritme d’activació de vols nacionals i, sobretot, d’internacionals. Finalment, recorden que caldrà tenir en compte la “por de la gent a viatjar”, una sensació que no desapareixerà, diuen, fins que es trobi i es testi una vacuna contra la covid-19.