El candidat de Junts per Catalunya (JxC) a les eleccions generals del 28-A, Jordi Sànchez, ha ofert aquest diumenge al matí la seva segona roda de premsa des de la presó de Soto del Real —en aquest cas, a l’Agència Catalana de Notícies. Sànchez ha demanat als independentistes “no llançar la tovallola” i omplir les urnes de vots el 28-A “amb la mateixa força que l’1 d’octubre”. “Si mantenim la insistència a favor de l’autodeterminació, tard o d’hora caurà”, ha assegurat.

Per Sànchez, és fonamental “ser forts” el 28-A per poder “seure a dialogar i negociar amb força per condicionar” la política de l’Estat i forçar un referèndum pactat, i ha defugit de marcar-se terminis. “Ara no podem quedar atrapats en una data concreta”, ha reflexionat. El primer pas, ha explicat, és votar massivament opcions independentistes per no caure en el “risc” d’un nou 155 aplicat per un govern de PSOE i Ciutadans.

“La pregunta rellevant que cal fer a Pedro Sánchez és si està disposat a sacrificar un govern estable i la democràcia per evitar que els catalans ens expressem“, ha afirmat Sànchez, que s’ha mostrat convençut que si insistim i persistim tantes vegades com faci falta, estem segurs que l’Estat acabarà acceptant l’autodeterminació”.

Veto a Vox

“Junts per Catalunya som la garantia perquè el PSOE no tingui les mans lliures per aplicar el 155 amb Ciutadans, ni que la dreta o l’extremadreta pugui governar”, ha dit. En aquest sentit, el candidat, en presó preventiva des de fa 552 dies, ha subratllat que “ningú es pensi que facilitarem que Vox, que ens demana penes de fins a 70 anys, arribi al govern”.

Atacs a Pedro Sánchez

Sànchez també ha criticat el líder socialista. Ha carregat contra ell després que digués que “els independentistes no són de fiar”. “Ens ho diu qui canvia d’opinió cada 48 hores, com quan va dir que no aniria un debat televisiu i finalment sí que s’hi presentarà?”, s’ha preguntat Jordi Sànchez. “Quina credibilitat té?”, ha afegit.

Per Sànchez, el president espanyol ho diu perquè “justament vam donar la paraula que la gent l’1 d’octubre votaria, i va votar”. “La gent de Catalunya sap que la nostra paraula no canvia, que la mantenim, i Sánchez també n’és conscient. Sánchez sap que som de fiar amb el nostre programa i això és el que li preocupa”, li ha retret.

Enquestes i indecisos

Preguntat sobre les enquestes, que auguren uns resultats modestos per la seva formació, Sànchez ha dit que “el 21 de desembre tampoc no ens anaven bé”, i van resultar la força sobiranista més votada. Aquestes xifres les ha atribuït a la voluntat “d’aïllar-nos” perquè “molestem en defensar l’esperit de l’1 d’octubre”.

Sànchez també s’ha dirigit a aquella gent que dubta entre votar una opció independentista o els socialistes. “Hem rebut cartes de persones que ens diuen que, per ajudar-nos, votaran el PSOE”, ha explicat, i els ha enviat un missatge directe: “Us agraïm el gest, però si ens voleu ajudar, voteu opcions independentistes.” “Si voleu donar suport als presos, voteu-nos a nosaltres, als presos. No tingueu por de les dretes perquè totes les enquestes apunten que no sumaran, sentiu-vos lliures a l’hora de votar i recordeu l’1 d’octubre, perquè només ens té a nosaltres per defensar-lo”, ha resumit.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]