El número dos d’Esquerra Republicana (ERC) a les eleccions generals del 28-A , Gabriel Rufián, ha demanat aquest dissabte el vot per als republicans per fer d’obstacle al “feixisme cool” que, diu, suposaria un pacte al Govern espanyol entre PSOE i Cs. En un acte de campanya a Figueres, Rufián ha dit que no es parla tant d’aquest front entre socialistes i el partit taronja i que és el preferit per la gent poderosa. “No van a cavall ni porten pistola. Potser no són tant fills d’Aznar ni de don Pelayo però fan tanta por com els primers”, ha dit en una comparació entre una hipotètica coalició entre PP, Cs i Vox amb una altra de PSOE i Cs.

Per la seva banda, a gairebé una setmana per al 28-A, el president del Parlament, Roger Torrent, s’ha adreçat als líders del PSOE, PP i Cs i els ha recordat que ERC no va néixer per respondre a la “repressió” sinó per guanyar i que “guanyaran”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, la candidata al Congrés per Girona i germana de Dolors Bassa, Montse Bassa, i la candidata republicana a l’alcaldia de Figueres, Angès Lladó, també han intervingut en l’acte.

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]