El candidat de Junts per Catalunya per a les eleccions generals del 28-A, Jordi Sànchez, ha ofert la primera roda de premsa des que va ingressar a la presó, el 16 d’abril del 2017. Ha començat expressant “l’agraïment” pel suport rebut i ha qualificat de “situació injusta” la privació de llibertat. També ha considerat que en el judici del procés s’està demostrant que “estem davant d’un judici principalment de faltes”.

“Estic convençut que el referèndum formarà part de la solució”, ha dit el cap de llista, i ha afegit que “Pedro Sànchez estarà a l’altura d’aquest repte històric. Jo matisaria molt les línies vermelles que diu que té”. Jordi Sànchez ha sentenciat que “el que està en joc el 28 d’abril és qui seurà a la taula i amb quina força per negociar amb Pedro Sánchez”.

El candidat ha insistit una vegada i una altra amb el compromís ineludible de JxC amb un referèndum a Catalunya. “L’únic punt de JxC és dur a la vida política el mandat de l’1 d’octubre”, ha dit, “no pagarem amb xecs en blanc, ja ho hem fet altres vegades i Pedro Sánchez no ha complert”. També ha dit que exigiran “concrecions” al PSOE perquè es posi “mans a la feina” per fer possible un referèndum. I ha expressat l’esperança de comptar amb Podem en aquesta exigència.

“No hem demanat la Lluna, hem demanat decidir de manera democràtica el futur polític de Catalunya”, ha afirmat Jordi Sànchez, i hi ha afegit que creu que el PSOE “acceptarà aquesta via perquè, si no ho fa, voldrà dir que condemna permanentment bona part de la societat catalana o que vol pactar amb la dreta. Això ja és una decisió personal seva”.

La llista unitària

El candidat de JxC també s’ha referit als retrets entre els partits independentistes per la impossibilitat de formar una llista unitària el 28-A. Sànchez s’ha referit de forma velada a la negativa d’Esquerra i ha afirmat que “hauríem estat molt més contents amb una llista unitària”. Tot i això, ha mirat “cap al futur” i ha sentenciat que “només quan anem junts Catalunya ha pogut fer sentir la seva veu”. En aquesta via ha interpel·lat els comuns i alguns sectors del socialisme perquè s’afegeixin amb l’objectiu de “formar un bloc.”

[vc_row][vc_column css=”.vc_custom_1551100517095{background-color: rgba(249,87,65,0.83) !important;*background-color: rgb(249,87,65) !important;}”][vc_custom_heading text=”també et pot interessar…” font_container=”tag:h3|text_align:left” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]