La candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generalsMeritxell Batet, ha afirmat que els socialistes ho tenen “a tocar de la mà” però ha advertit que “encara és tot molt obert” i que “el risc” que les tres dretes sumin continua sent una realitat. Batet ha continuat insistint que no val confiar en les enquestes que els donen la victòria perquè “no hi ha res fet ni tancat”.

En una atenció als mitjans des de Mataró, Batet ha considerat que Catalunya té la clau per “fer el tomb i garantir un govern socialista” a l’Estat. “Els resultats a Catalunya marcaran la diferència i cal donar aquest do de pit” perquè al 28-A guanyi el PSOE.

Torra hauria d’estalviar-se “cartes impròpies” en campanya

La candidata també considera que la carta que Torra va enviar als treballadors públics per Sant Jordi i que Cs ha portat a la JEC degrada la institució de la Generalitat. Segons Batet, “és un problema”. Per això, ha dit que el president del Govern “hauria d’estalviar-se més que en cap altre moment el partidisme”, en campanya electoral, i no adreçar “cartes impròpies” des de la presidència de la Generalitat. Per Batet, la carta demostra que Torra no governa per a tots els catalans i que només ho fa per aquells que pensen com ell i que opten per la seva opció política.