La candidata del PSC per Barcelona a les eleccions generalsMeritxell Batet, ha replicat les acusacions de la candidata del PP, Cayetana Álvarez de Toledo, en què afirmava que els socialistes estan fora del marc constitucional per alinear-se amb els independentistes. Batet ha respost que els únics que estan fora del marc constitucional “són el PP i Cayetana Álvarez de Toledo” quan qüestionen la igualtat de les dones o proposen perpetuar l’aplicació de l’article 155.

“Les propostes que fan van justament en direcció contrària a allò que la nostra Constitució estableix. Quan parlen de la suspensió de l’autonomia van en contra de la Constitució, quan posen en dubte la igualtat entre homes i dones van en contra de la constitució, […]”

Meritxell Batet ho ha dit durant una visita a la quarta edició del festival de Flors i Jardins de Barcelona De Flor en Flor, on ha estat acompanyada del candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni. Des d’allà també ha acusat tant al PP com a Cs d’alimentar la crispació i el conflicte català i els ha exigit que expliquin els seus projectes.

“Arrimadas el que hauria de fer és deixar d’estendre falsedats, deixar de fer declaracions que, en el fons, no tenen cap sentit i dedicar-se més a fer propostes i a explicar quina Espanya vol. Crec que encara no coneixem quin és el projecte de país que defensa Cs ni tampoc quin defensa el PP.”