El bitllet senzill es podrà tornar a comprar als autobusos de TMB. Serà a partir del 2021, quan es podrà pagar amb targeta. La pandèmia del coronavirus va obligar a suspendre’n la venda als vehicles per evitar el contacte d’usuaris amb els conductors i, des de mitjans de juny, només es pot adquirir a través del mòbil. Per TMB, la nova mesura suposa un pas més per facilitar l’accés a l’autobús a les persones que no en són usuàries habituals.

Tot i que, amb l’arribada de la nova normalitat i la instal·lació de mampares als vehicles, els conductors tornaran a fer atenció als viatgers, no vendran bitllets. Segons ha informat en un comunicat, l’objectiu de TMB és eliminar el pagament en metàl·lic a bord dels autobusos, “una mesura que contribueix a garantir la seguretat sanitària” i que, a més, agilitza les aturades a les parades.

El projecte, impulsat per TMB i l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), s’emmarca en la T-Mobilitat i es troba en fase de licitació. En concret, s’han tret a concurs dos contractes que inclouen aspectes com el disseny del sistema, la instal·lació dels lectors de targetes o el suport tècnic. La intenció és que se’n pugui fer ús amb targetes de qualsevol país i sense haver de fer gestions prèvies.

El calendari establert preveu que la prova pilot es pugui fer la primavera del 2021 i que el sistema s’implanti al conjunt dels autobusos al setembre. Segons dades de TMB, la flota actual està formada per més d’un miler de vehicles. Un 2 % de les validacions al conjunt de la xarxa corresponen a usuaris esporàdics que utilitzen bitllets senzills.