L’enquesta, en espera de l’escrutini, acostaria a la majoria absoluta per la part alta de la forquilla la suma de les dues grans forces d’esquerra, Units Podem i PSOE, situada en 176 escons.

El PP seria el partit guanyador de la nit electoral, amb una forquilla d’entre 117 i 121 diputats i el 31 % dels vots, uns resultats que el recompte de paperetes haurà de confirmar. Ciutadans es mantindria com la quarta força al Congrés dels Diputats, tot i que perdria representants, quedant-se amb entre 26 i 30.

En Comú Podem amplia la victòria a Catalunya

Tal com ja va fer el 20 de desembre, En Comú Podem tornaria a guanyar les eleccions generals a Catalunya. La formació, segons el sondeig, milloraria els resultats obtinguts amb una forquilla d’entre 14 i 16 diputats. ERC també guanyaria més representants que en les eleccions del 20 de desembre, el sondeig els en dóna entre 11 i 12. Els socialistes retrocedirien lleugerament i es quedarien amb set escons a la cambra. Si Democràcia i Llibertat va obtenir vuit diputats en els anteriors comicis, l’enquesta a peu d’urna del 26-J situa Convergència com a quarta força a Catalunya amb cinc escons. El PP i Ciutadans obtindrien uns resultats força similars, amb una forquilla d’entre 4 i 5 diputats i 4 diputats respectivament.

Convergència, última força a la província de Barcelona

Segons els resultats del sondeig, i en espera de l’escrutini, En Comú Podem també seria la força més votada a la província de Barcelona, on obtindria entre 10 i 11 representants. ERC la segueix amb una forquilla d’entre sis i set diputats. El PSC, amb Meritxell Batet al capdavant, mantindria els cinc diputats que ja va treure el 20 de desembre.

En aquests comicis es desfà el triple empat que es va donar el 20-D entre C’s, Democràcia i Llibertat i PP. En aquest cas, C’s obtindria quatre diputats, mentre que el PP en tindria tres. Convergència quedaria com la darrera força a la província de Barcelona, amb tres escons.

1.100 enquestadors repartits arreu de l’estat han fet el sondeig a peu d’urna de TV3 i TVE. En total, s’han recollit 130.000 entrevistes. Els enquestats han respost, a la sortida de col·legis electorals triats aleatòriament, la seva edat, què han votat aquest 26 de juny i què van votar en les anteriors eleccions generals, el 20-D.