Esquerra Republicana ha volgut celebrar l’últim acte d’aquesta campanya electoral a Palamós, a peu de platja, on ha reunit militants i simpatitzants de la formació. Tant el president del partit, Oriol Junqueras, com el candidat a les generals, Gabriel Rufián, han demanat el vot “per la independència i pel país” amb referències directes al cas Fernández Díaz. De nou, els republicans han apuntat que en els 85 anys d’història no hi ha cap cas de corrupció.

Convergència Democràtica ha volgut acabar la campanya electoral a Manresa, amb un auditori ple per escoltar el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, l’expresident Artur Mas i el candidat, Francesc Homs. En els discursos, al·lusions al Brexit i a Catalunya. Ciutadans és l’única formació que ha optat per Barcelona per fer-hi l’últim acte de campanya, al moll de la Marina, davant d’unes 300 persones. Damunt de l’escenari ha parlat la líder de C’s al Parlament, Inés Arrimadas, i el candidat Juan Carlos Girauta. Tots dos han afirmat que Ciutadans és l’única opció veritablement “europeïsta i reformista” i amb un líder, Albert Rivera, que pot evitar que Espanya agafi una deriva “populista i nacionalista” com la que, diuen, s’ha imposat al Regne Unit.

El Partit Popular també s’ha quedat a Barcelona però per fer un acte a través de les xarxes socials. El candidat Jorge Fernández Díaz ha connectat amb altres caps de llista. El ministre de l’interior en funcions ha demanat el vot pel seu partit per, ha dit, protegir el país de l’amenaça d’un govern de Podem. Així mateix ha dit que la filtració de les converses amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya és un delicte i ha lamentat que ningú ho critiqués.

En Comú Podem va tancar la campanya aquest dimecres a Barcelona i aquest divendres ha volgut fer un acte a Terrassa amb el candidat, Xavier Domènech, i els membres de la seva llista. Domènech ha acusat el govern del PP de ser “corrupte” i d’atacar “la llibertat d’expressió i la democràcia”. Ho ha dit després que aquest divendres dos agents policial s’hagin presentat a la redacció del diari ‘Público’, a Madrid, per demanar les gravacions entre el ministre de l’Interior en funcions i el director de l’Oficina Antifrau.

El Partit dels Socialistes de Catalunya és el partit ha tancat la jornada més tard, a Lleida. A dos quarts de nou del vespre, la candidata, Meritxell Batet, ha anat a Lleida en un míting acompanyada pel líder del partit al Parlament, Miquel Iceta, i l’alcalde Àngel Ros. Batet ha demanat el vot als ciutadans perquè els catalans puguin tenir més força a Madrid. En aquest sentit, ha dit: “el PSC és l’únic que pot guanyar les eleccions a Catalunya el 26-J”.