ADA COLAU, alcaldessa de Barcelona "Sempre és important anar a votar però avui ho és especialment. Són unes eleccions molt disputades i més que mai està en joc el fet de poder garantir els drets socials, acabar amb la corrupció i fer possible el referèndum i el dret a decidir a Catalunya." XAVIER TRIAS, president del Grup Municipal de CiU "Al nostre partit, Convergència, hi ha hagut un atac increïble per part del govern central i d'un senyor que es diu Jorge Fernández Díaz, i jo espero que això tingui un càstig al més fort possible." CARINA MEJÍAS, presidenta del Grup Municipal de C's "Jo al que apel·lo als barcelonins és que vagin a votar, que participin d'aquesta jornada històrica i que, per tant, quan hagin de decidir ho facin d'acord amb aquell partit que ha sabut seure a la taula a negociar." ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Alguns hem votat dedicant el nostre vot al ministre Jorge Fernández Díaz, i d'alguna manera dient-li ben clar que si vol saber què fa Esquerra, i on és Esquerra i quants som a Esquerra, avui ho sabrà!" ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Avui es poden prendre dues decisions: anar a votar o no fer-ho. Si no votes, altres prendran la decisió per tu. Per tant, cal votar perquè avui ens juguem el més important: el futur de la nostra societat, de la nostra gent i del nostre país."

L’alcaldessa Ada Colau ha dipositat el seu vot a les 11.30 h al Centre Cívic la Sedeta, a l’Eixample. Des d’allà ha destacat la importància d’anar a votar en qualsevol jornada electoral, però amb especial atenció en aquest 26-J perquè “són eleccions disputades i més que mai està en joc poder garantir els drets socials, posar fi a la corrupció i fer possible el referèndum a Catalunya”. Colau també ha assegurat que ara la ciutadania és més protagonista que mai.

El més matiner ha estat el líder d’ERC, Alfred Bosch, que ha votat a les 10 h des de l’Escola Drassanes i ha dedicat el seu vot, irònicament, al candidat català del PP, Jorge Fernández Díaz. En declaracions a la premsa, Bosch ha dit que el candidat del PPC “pot trobar tota la informació que vulgui sobre ERC avui a les urnes”.

El president del Grup Municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha votat a les 10.30 h al Col·legi Pau Romeva, a les Corts, des d’on ha fet una crida a la responsabilitat dels ciutadans d’anar a votar: “Si no votes, altres prendran la decisió per tu. Per tant, cal votar”, ha sentenciat.

La líder municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha votat a les 11 h al Casinet d’Hostafrancs, acompanyada d’un dels seus fills. Des d’allà, ha demanat als ciutadans “el vot de la moderació”, i que apostin per aquell partit “que ha sabut seure a la taula per negociar”. Mejías considera que és necessari posar en marxa un canvi millor per a Espanya i, en aquest sentit, ha instat tothom a anar a les urnes per evitar que la vella política i els extrems bloquegin el país.

També a les 11 h, el líder del Grup Municipal de CiU, Xavier Trias, ha dipositat el seu vot a la Institució Cultural del CIC, al barri de Sant Gervasi-Galvany. Trias ha denunciat que hi ha hagut “un atac del govern central” i que espera “un càstig”, en referència a les converses que van mantenir el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, amb el cap d’antifrau, Daniel de Alfonso, sobre un suposat compte corrent de Xavier Trias a Andorra.

Pel que fa al president del Grup Municipal del PSC, Jaume Collboni, ha votat a l’escola Mireia, a la Dreta de l’Eixample, però ho ha volgut fer sense presència de càmeres. D’altra banda, des de la CUP Capgirem Barcelona, formació que no presentava candidatura en aquestes eleccions, tampoc han convocat a la premsa durant aquesta jornada electoral.