Pel que fa a xifres més concretes, a la ciutat hi haurà quatre meses més que a les anteriors eleccions, un total de 1.353. També s’han repartit 1.774 urnes per votar els diputats al Congrés i 3.030 per al Senat. Els ciutadans invidents podran votar gràcies als 59 kits de votació que s’han repartit per a aquest col·lectiu, i als voluntaris que els acompanyaran fins a les urnes.

A la província de Barcelona, hi ha nou candidatures que es presenten per al Congrés dels diputats, i les mateixes nou per al Senat. D’aquestes en sortiran 31 diputats dels 47 que s’escolliran a tot Catalunya. Tot i les enquestes, els experts no s’atreveixen a fer cap pronòstic molt segur perquè la repetició d’eleccions és un escenari inèdit que no s’havia donat mai abans a Espanya.

Xifres arreu de l’estat

El cens total d’aquestes eleccions generals és de 36.518.100 persones, de les quals dos milions viuen a l’estranger. Precisament, un 8 % dels ciutadans que viuen fora han demanat el vot per correu, és a dir, 155.165 ciutadans. També cal afegir les 15.000 peticions de vot per correu d’aquelles persones que són fora temporalment o que no es poden desplaçar fins als col·legis electorals.