Els candidats a les eleccions de demà, tant a Madrid com a Barcelona, aprofiten aquest dissabte per estar amb les seves famílies i descansar sense actes públics. També per practicar una mica d’esport, ja sigui amb pilotes de futbol, de bàsquet o bé corrent o pedalant.

El vencedor dels comicis del 20-D a Catalunya, Xavier Domènech, cap de llista d’En Comú Podem, dedica el dia a la seva dona i al seu fill, que “tindrà tot el poder i la sobirania, i no serà una sobirania compartida”, va fer broma el mateix candidat. “Prefereixo estar el dia de reflexió amb la meva dona i el meu fill, als quals tinc moltes ganes de dedicar-los un dia reflexionant tots junts” a casa o a la platja, ha explicat. El candidat a la presidència del Govern per Units Podem, Pablo Iglesias, també ha escollit un pla a l’aire lliure en aquesta ocasió, després d’acudir al cinema amb altres dirigents de Podem a veure ‘Star Wars: el despertar de la força’ en l’anterior vigília d’eleccions al desembre. Avui Iglesias juga a bàsquet i a futbol amb companys de partit a la Ciutat Universitària de Madrid.

El cap de llista d’ERC per Barcelona a les eleccions del 26 de juny, Gabriel Rufián, té previst dedicar unes hores al bricolatge domèstic instal·lant uns prestatges a casa seva. La seva intenció és passar el dia amb la família, jugar amb el seu fill de cinc anys i descansar tot el que pugui després de l’esgotadora campanya.

La número u del PSC a les eleccions generals, Meritxell Batet, dedica el dia a descansar i passejar per Barcelona. Vol aprofitar per veure amics amb els quals no ha tingut oportunitat de quedar ni durant la campanya ni durant els mesos anteriors, quan va ser una de les cares negociadores del PSOE en l’intent fallit d’investidura de Pedro Sánchez. El candidat del PSOE ha començat el dia corrent i passa la jornada amb la dona i les filles. Després d’haver recorregut 9.000 quilòmetres en campanya electoral i 19.000 en la precampanya, el líder socialista té organitzat un dinar amb amics a casa seva i, a la tarda, pretén veure per televisió el partit del Mundial de bàsquet sub 17 femení Espanya-Brasil, que es disputa a Saragossa.

Fidel al seu esport predilecte, el cap de llista de Convergència, Francesc Homs, aprofita el matí estiuenc del dia de reflexió per muntar en la seva bicicleta i pedalejar per Taradell (Osona), com fa sempre que pot en les seves hores lliures. Després d’una dutxa, es reunirà amb la família per menjar i descansar a la tarda, abans d’afrontar diumenge la jornada electoral, amb el desig de millorar els seus resultats del 20 de desembre.

El cap de llista de Ciutadans per Barcelona, Juan Carlos Girauta, passeja pel barri Gòtic, abans de relaxar-se a casa practicant algunes de les seves aficions, com escoltar guitarra clàssica o llegir poesia. Després d’aquest matí de relax, el candidat de Ciutadans per Barcelona dinarà amb la família en un restaurant. El líder del partit, Albert Rivera, ha passejat aquest matí pel Parc del Retiro, a Madrid, acompanyat de candidats i membres de l’executiva. A la tarda viatjarà a Barcelona per acabar de passar el dissabte amb la seva filla.

El candidat del PP per Barcelona i ministre d’Interior en funcions, Jorge Fernández Díaz, passa el dia de reflexió amb la dona, els fills i els néts. Aprofita per estar amb ells avui perquè demà, després de votar, se n’anirà a Madrid a fer de portaveu oficial del seguiment dels resultats, junt amb la vicepresidenta del Govern espanyol. El president en funcions, Mariano Rajoy, passa el dia a La Moncloa, on té previst dinar amb la família. Durant els darrers 15 dies de campanya electoral ha recorregut 15.350 quilòmetres.