ajornades eleccions catalunya 2021

Recupera el minut a minut de la nit electoral de les eleccions municipals 2019 a Barcelona i també de les eleccions europees. Us expliquem com queda conformat el nou Ajuntament de Barcelona.

01:53
   

Acaba el minut a minut

Acabem el minut a minut dels resultats de les eleccions municipals i europees.

01:33
   

El PP valora els resultats

Josep Bou: “Si no hi ha cap anomalia, som dins l’Ajuntament”.
El candidat popular assegura que està satisfet per haver superat les previsions que els donaven les enquestes. Malgrat tot, Josep Bou admet que esperava més representació.

Josep Bou compareix després de l'escrutini

01:17
   

Escrutat el 100 %

S’acaba el recompte de paperetes. Amb el 100 % escrutat, ERC guanya les eleccions amb 4.833 vots més que la segona llista, BComú. Les dues forces han obtingut 10 regidors.

00:57
   

Maragall recorda la resta de partits independentistes

Ernest Maragall ha assegurat que visitarà Joaquim Forn a Soto del Real la setmana vinent i també ha lamentat el resultat de la CUP. Assegura que “no és just que no tingui representació” i que Anna Saliente “ha fet una molt bona campanya”.

Maragall celebra la victòria d'ERC

00:48
   

ERC celebra la victòria

Ernest Maragall:Ens han fet suar, però ho hem aconseguit. Barcelona tindrà un alcalde republicà i progressista, d’Esquerra Republicana de Catalunya.”

 

00:47
   

La CUP reconeix la derrota

Anna Saliente: “És un dia trist perquè hem perdut el contrapès a les polítiques neoliberals.”

La cap de la llista cupaire ha assegurat que faran oposició des del carrer.

00:38
   

Valls accepta uns resultats “molt lluny de les expectatives”

Valls: “No puc estar content dels meus resultats per a la meva ciutat”. Assegura que els regidors obtinguts per la candidatura són “molt lluny de les expectatives”. A més, ha admès haver “fracassat” a “frenar el populisme i el separatisme”.

00:26
   

Artadi destaca la “dificultat” de la campanya

La número dos de Junts per Catalunya ha subratllat la “dificultat” que ha tingut la campanya per a la seva candidatura, per la situació en què es troba el número u, Quim Forn. Amb tot, Artadi ha celebrat el resultat “en clau de país” i s’ha posat a disposició d’Ernest Maragall.

 

00:21
   

Celebració al PSC

Jaume Collboni dona les gràcies als electors per un “extraordinari resultat” dels socialistes. La militància ha rebut el candidat del PSC en un ambient d’eufòria.


 

00:17
   

Bou esperarà al 100 % de l’escrutini per parlar

Comencen a arribar alguns simpatitzants i militants del PP a la seu dels populars al carrer del Comte d’Urgell. Amb el 96 % del vot escrutat, el PP es manté a l’Ajuntament amb dos regidors, un menys que el 2015. El candidat, Josep Bou, no sortirà a fer cap valoració fins a tenir el 100 % de l’escrutini.

Seu del PP durant l'escrutini

00:13
   

Ada Colau felicita Maragall

Ada Colau: “He de felicitar Ernest Maragall perquè ha guanyat les eleccions”

Colau, malgrat perdre les eleccions ha proposar un “govern ampli” d’esquerres.

00:03
   

La candidata a l’alcaldia de Barcelona en Comú, Ada Colau, compareix des de la Fabra i Coats per valorar els resultats de les eleccions municipals del 2019. 

00:01
   

Barcelona És Capital assumeix la derrota

Jordi Graupera: “No és el resultat que volíem, a Barcelona no ens n’hem sortit”. Amb tot, afirma que “no hem vingut a rendir-nos, avui ha nascut la llavor d’un moviment”. Barcelona És Capital, amb un 10 % encara per escrutar, queda fora de l’Ajuntament. Celebren, però, com a Primàries Catalunya, un regidor a una capital de comarca: Granollers.

23:55
   

El PSC perd un regidor en favor de Junts per Catalunya

Amb el 90,96 % escrutat, els socialistes han perdut un regidor en favor de Junts per Catalunya. Els socialistes es mantenen com a tercera força amb vuit regidors i Junts per Catalunya ara en té cinc.

23:45
   

La seu del PSC celebra el triomf en les eleccions europees

Els militants del PSC celebren així la victòria socialista en les eleccions europees

23:43
   

López (PSC) afirma que els resultats certifiquen “el final de la travessa pel desert”

El candidat del PSC a les eleccions europees, Javi López, es felicita pels resultats de les eleccions europees dient que el resultat “certifica el final de la travessa pel desert del socialisme català”, que, diu, “tornarà a tenir un paper central en la política catalana”. A més, també ha celebrat els resultats en les eleccions municipals a les grans ciutats, especialment a Barcelona, amb Jaume Collboni al capdavant.

23:30
   

Junts per Catalunya celebra l’euroescó de Puigdemont Els militants de Junts per Catalunya han celebrat així que Carles Puigdemont hagi aconseguit un escó al Parlament Europeu.

23:21
   

ERC es posa per davant

Esquerra Republicana és la formació més votada amb el 69,13 % escrutat. Només la separen 40 vots de Barcelona en Comú.

23:19
   

BComú celebra la victòria provisional de Carmena

Els simpatitzants de Barcelona en Comú celebren la victòria provisional de Manuela Carmena a la ciutat de Madrid. Tornen a cridar “Sí se puede”.

23:17
   

El PP es mantindria al consistori amb dos regidors

De tant en tant se senten aplaudiments i crits d’alegria a mesura que avança el percentatge de vot escrutat. De moment, el PP es mantindria a l’Ajuntament de Barcelona amb dos regidors, un menys que els últims comicis. A la seu dels populars, el candidat a l’alcaldia, Josep Bou, està seguint la nit electoral des d’una habitació annexa a la sala de premsa, amb els membres de la seva candidatura però sense simpatitzants.

23:10
   

L’independentisme guanya les eleccions europees a Catalunya

Puigdemont i Junqueras entrarien al Parlament Europeu, segons el primer escrutini, superior al 90 %. Junts ha guanyat les eleccions amb més d’un 26 %.

23:06
   

Graupera, de moment, fora del consistori

Jordi Graupera segueix l’escrutini a la ciutat, que, de moment, deixa Barcelona És Capital fora del consistori. Amb tot, l’ambient és distès.

Jordi Graupera durant l'escrutini

22:58
   

JxC celebra el regidor que ERC ha guanyat al PSC

La militància de JxC ha aplaudit l’actualització de l’escrutini que ha situat ERC en segona posició amb 10 regidors i el PSC en tercera amb nou.

Junts per Catalunya celebra un regidor perdut pel PSC

22:56
   

Seguiment de l’escrutini complicat a la seu del PP

Sense pantalles per seguir l’escrutini a la seu del PP, els periodistes miren com poden la nit electoral a través dels telèfons mòbils i portàtils. Sembla que la representació del PP a l’Ajuntament penja d’un fil.

22:53
   

ERC passa a la segona posició

Amb el 40,52 % escrutat, Esquerra Republicana supera el PSC i ocupa la segona posició, darrere de la candidatura encapçalada per Ada Colau.

Així han celebrat els republicans l’actualització de l’escrutini que ha donat a ERC un regidor més (10) i el situa com la segona força amb més suports a Barcelona.

22:50
   

Seguiment de l’escrutini a la seu de Barcelona pel Canvi – Ciutadans

Així està a aquesta hora el Gallery Hotel. Manuel Valls (BCN Canvi – Cs) continua reunit amb l’equip de campanya, que confia a remuntar algun regidor a mesura que avanci l’escrutini. Per ara, la candidatura obté un regidor més (sis) que Cs el 2015 (cinc).

 

22:44
   

Eufòria a la seu de Barcelona en Comú

Eufòria i crits de “Sí se puede” a la Fabra i Coats, on BComú segueix la nit electoral després que Ada Colau passi a ser primera força a Barcelona amb 10 regidors.

22:33
   

Puigdemont s’imposa en una seu electoral de Navas

JxC – Lliures per Europa ha sortit victoriós en tres de les cinc meses de l’Institut Joan Fuster, del barri de Navas. A les altres dues, els vots s’han repartit entre ERC i el PSC.

Escola Joan Fuster, a Navas

22:22
   

0 % escrutat a les Corts

Al districte de les Corts, on hi ha una participació més alta, encara no hi ha dades oficials de l’escrutini. El recompte general a la ciutat arriba ara al 7,85 %.

22:17
   

La CUP segueix amb fredor l’escrutini, que, de moment, els deixa fora de l’Ajuntament

Aquest és l’ambient a la Nau Bostik, la seu de la CUP aquesta nit. La formació segueix amb fredor uns primers percentatges d’escrutini que, de moment, els deixen fora del consistori.

La CUP segueix l'escrutini

22:09
   

Segueix l’escrutini en temps real

De moment, aquests són els resultats amb un 6,2 % escrutat. Segueix-ho en directe fent clic a la imatge!

22:05
   

Seguiment de l’escrutini a BComú

A Barcelona en Comú segueixen atents els primers resultats escrutats a Barcelona. Alguns assistents ens expliquen que esperen amb optimisme el resultat final tot i els nervis que els ha generat el sondeig de betevé, que dona un empat tècnic entre BComú i ERC.

Seu de Barcelona en Comú

22:00
   

Maria Rovira (CUP) recorda el treballador de Glovo mort aquest dissabte

Maria Rovira (CUP) ha tingut un record per al treballador de Glovo que ha mort aquest dissabte a la nit mentre treballava. La regidora cupaire ha dit que s’han de crear llocs de treball de qualitat i que no es pot permetre que ningú mori treballant. També ha lloat la tasca dels més de 500 apoderats del partit.

21:47
   

Comencen a publicar-se els resultats

Comencen a sortir les primeres dades oficials de l’escrutini de les eleccions municipals. Amb el pactòmetre de betevé pots veure possibles pactes a temps reals.

21:34
   

Denuncien una agressió feixista a apoderats d’ERC i BComú a Ciutat Meridiana

Una apoderada de Barcelona en Comú i un apoderat d’ERC han estat agredits físicament aquest diumenge a la tarda al seu col·legi electoral durant la jornada de votacions, segons han confirmat els partits respectius.

21:27
   

Esquerra Republicana fa una primera valoració de la participació

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, veu positiu l’increment de la participació tant en les municipals com en les europees. “Demostra que a Catalunya estimem les urnes, sempre que n’hi ha anem a votar massivament”, ha dit.

Ha explicat que han pogut parlar per telèfon amb el candidat a les europees, Oriol Junqueras, que s’ha interessat pels resultat tant al seu poble, Sant Vicenç dels Horts, com a Barcelona. També manten contacte per videoconferència amb la secretària general, Marta Rovira, des de Ginebra.

21:15
   

La candidatura de Jordi Graupera valora el sondeig

La portaveu de Primàries Catalunya, Anna Arqué, valora el sondeig de betevé: “Som una realitat, estem expectants però satisfets de poder entrar a diversos ajuntaments”. La número dos de Barcelona És Capital a les municipals, Maria Vila, afirma que “hem obert un espai que volem que arrossegui altres partits a una manera diferent de fer les coses”.

21:09
   

En espera de les primeres dades oficials

El Ministeri de l’Interior encara no ha fet pública cap dada de l’escrutini provisional, malgrat que s’esperava que comencés a les 21 h. El recompte de les urnes amb les paperetes de les europees, que es fa en primer lloc, pot ser la causa d’aquest retard.

20:59
   

Jordi Graupera entra a l’Hotel Duquesa de Cardona

El candidat de Barcelona És Capital – Primàries, Jordi Graupera, ja ha arribat a l’Hotel Duquesa de Cardona, la seu electoral del partit, des d’on seguirà la nit electoral. Graupera ha fet una campanya molt intensa a les xarxes socials i, després de fer unes primàries en les quals va sortir escollit candidat, aspira a entrar a l’Ajuntament de Barcelona.

20:57
   

Satisfacció al PP per l’increment de participació

El president del PP a la província de Barcelona i número dos del PP a Barcelona, Óscar Ramírez, ha valorat positivament l’increment de la participació en les eleccions municipals però no ha volgut reaccionar al sondeig de betevé. Ha dit que esperaran a conèixer l’escrutini.

20:55
   

Acaba l’escrutini de les eleccions europees

A l’Institut Joan Fuster, del barri de Navas, la participació en les eleccions municipals ha arribat al 68,3 %. Tot just ara tres de les cinc meses del col·legi han acabat el recompte de les eleccions europees, pas previ per començar a comptar els vots de les municipals.

Recompte Joan Fuster

20:52
   

Artur Mas arriba a la seu de JxC

L’expresident de la Generalitat Artur Mas també ha arribat a la seu electoral de Junts per Catalunya per seguir l’escrutini.

20:46
   

Satisfacció per la participació a JxC

La número dos de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, valora “molt positivament” la participació en les eleccions municipals i les europees i augura una nit “molt bona per a l’independentisme”.

Artadi s’ha referit concretament al resultat “històric” en les europees que preveuen per a Carles Puigdemont.

20:44
   

El PSC espera a l’escrutini

La candidatura de Jaume Collboni no vol fer valoracions del sondeig. Els socialistes esperaran a l’inici de l’escrutini

20:42
   

La candidatura de Valls no vol valorar el sondeig

La número quatre de Valls, Eva Parera, no vol valorar els resultats del sondeig de betevé. Considera que és “prematur” i dona “hipòtesis divergents”.

20:36
   

Josep Bou, a la seu electoral del PP

El candidat del PP, Josep Bou, ja ha arribat a la seu dels populars de Barcelona, des d’on seguirà l’escrutini, juntament amb el seu equip.

Segons el sondeig de betevé, el partit no obtindria representació a l’Ajuntament. Preguntat sobre aquesta qüestió, Bou ha dit que és un home “desinformat” i que no havia vist els resultats del sondeig. Malgrat tot, s’ha mostrat optimista i està en espera que comenci el recompte de vots reals.

 

20:30
   

Ada Colau i Gerardo Pisarello arriben a la Fabra i Coats

Ada Colau arriba a la Fabra i Coats acompanyada de Gerardo Pisarello. Igual que el 2015, Barcelona en Comú seguirà des d’aquí una nit electoral en què esperen guanyar i revalidar l’alcaldia.

20:24
   

Rufián, satisfet pel sondeig

Arriba Gabriel Rufián. Celebra que ERC és al capdavant del sondeig i augura que aquesta nit s’enviarà un missatge a Europa que “guanya el republicanisme”.

Gabriel Rufián

20:13
   

Ernest Urtasun arriba a la Fabra i Coats

El número tres d’Unides Podem a les eleccions europees, Ernest Urtasun, ja es troba a la Fabra i Coats, seu electoral del partit, per seguir el recompte de vots.

20:10
   

Puigdemont guanyaria les eleccions a Barcelona, segons el sondeig

El sondeig de betevé per a les eleccions europees vaticina una victòria molt àmplia de la candidatura de Carles Puigdemont, que arrasaria en les eleccions a la ciutat.

20:08
   

Ernest Maragall arriba a la seu electoral acompanyat de la seva dona

Ernest Maragall, candidat d’Esquerra Republicana, ha arribat a l’espai polivalent de l’Estació del Nord, la seu electoral del partit. Ho ha fet acompanyat de la Pepa, la seva dona, i un dels seus nets, que no ha pogut votar perquè complirà els 18 anys d’aquí a dues setmanes. Tan bon punt ha arribat a la seu, l’han rodejat una munió de càmeres, fotògrafs i periodistes.

20:06
   

Els candidats de la CUP ja són a la Nau Bostik

La llista de la CUP al complet ja és a la Nau Bostik. L’ambient és distès, com es pot veure en aquesta abraçada a l’alcaldable, Anna Saliente.

Anna Saliente a la Nau Bostik

20:03
   

Quim Torra, a la seu de JxC El president de la Generalitat, Quim Torra, arriba a l’Hotel Catalonia de la plaça de Catalunya, des d’on Junts per Catalunya seguirà l’escrutini de les eleccions municipals i de les europees. Diversos consellers del seu govern seguiran els resultats des de Brussel·les amb el candidat al Parlament Europeu, Carles Puigdemont.

20:01
   

Ernest Maragall ja és a la seu electoral d’ERC

L’alcaldable d’ERC, Ernest Maragall, ha arribat acompanyat d’un dels seus nets, que justament no ha pogut votar per poc. Fins d’aquí a dues setmanes no farà els 18 anys. “Una llàstima”, ha dit Maragall.

Ernest Maragall mirant el mòbil

20:00
   

Els col·legis electorals tanquen les portes

A les vuit del vespre, els col·legis electorals han tancat les portes als votants i han iniciat el recompte de vots. Els responsables de l’Institut Joan Fuster, de Navas, l’Ohio de Barcelona, comencen a comptabilitzar les votacions.

20:00
   

Frec a frec entre Maragall i Colau, segons el sondeig de betevé

Esquerra Republicana guanyaria les eleccions, per poques dècimes davant de Colau, segons el sondeig de betevé.

19:52
   

Valls, a la seva seu electoral

Arriba caminant Manuel Valls al Gallery Hotel, acompanyat de la seva parella i un dels seus fills.

19:50
   

Collboni, a punt per seguir la nit electoral El candidat del PSC, Jaume Collboni, arriba a la seu del carrer de Pallars. Diu que afronta la nit amb “il·lusió i bones vibracions”.

 

19:49
   

Una família d’apoderats interessant

La jornada electoral ha deixat aquesta imatge curiosa al Prat de Llobregat: tres membres de la mateixa família, tots ells apoderats al mateix col·legi electoral, curiosament, per a tres partits polítics diferents: el Partit Popular, Junts per Catalunya i Esquerra Republicana.

19:45
   

Pere Aragonès arriba a la seu d’ERC

El vicepresident del govern de la Generalitat, Pere Aragonès, també és ja a la seu electoral d’ERC. Es reuneix amb Diana Riba i la resta de l’equip republicà en una sala reservada, allunyada de la zona del públic i la premsa.

Pere Aragonès arriba a la seu electoral d'ERC

19:38
   

Elsa Artadi arriba a la seu de Junts per Catalunya

Elsa Artadi, número dos de Junts per Catalunya, arriba a l’Hotel Catalonia, a la plaça Catalunya, des d’on seguirà la nit electoral.

19:32
   

Diana Riba ja és a la seu d’ERC

Arriba a la seu electoral d’ERC Diana Riba, número dos de Junqueras Europa. D’aquí a uns minuts està previst que arribi també el candidat a l’alcaldia, Ernest Maragall.

19:14
   

Anna Saliente, a punt per seguir l’escrutini

La candidata de la CUP, Anna Saliente, ja ha arribat a la Nau Bostik, on seguirà la nit electoral també amb membres de la CUP nacional.

19:00
   

Només queda una hora per votar

D’aquí a una hora, a les 20 h, tancaran els col·legis electorals. Serà en aquest moment quan es publicarà el sondeig de betevé.